Space Star Techniczne - sterowanie lusterkami
imij - 13-10-2011, 09:00 Temat postu: sterowanie lusterkami Witam
brak sterowania lusterkami,bezpiecznik dobry-jakieś pomysły?
drtymf - 13-10-2011, 09:42
Zepsuty przełącznik - lewe/brak sterowania/prawe może nie przełącza na lusterko do regulacji.
Zepsuty "joystick" sterowania.
Nie łączy któraś kostka.
Sprawdzaj miernikiem po kablach i wtyczkach czy dochodzi napięcie na moduł sterujący, potem w module po kolei czy pojawia się napięcie wtedy kiedy powinno.
Bo zakładam że obydwa lusterka się nie ruszają w obojętnie którą stronę.
kisian - 13-10-2011, 11:22
Może to zabrzmi jak robienie z kogoś idioty, ale czy suwak nad dżojstikiem przesunąłeś w prawo lub w lewo? Bo ja raz w zaaferowaniu próbowałem ustawiać bez jego przesunięcia...
imij - 13-10-2011, 15:44
kisian napisał/a: | Może to zabrzmi jak robienie z kogoś idioty, ale czy suwak nad dżojstikiem przesunąłeś w prawo lub w lewo? Bo ja raz w zaaferowaniu próbowałem ustawiać bez jego przesunięcia... |
idiotyczne zachowania zdarzają się każdemu ale.....wpadłem na en suwak od razu.załatwiłe drugi przełacznik,chwilę pochodziły i koniec
miras_l - 15-10-2011, 21:57
miałem podobną wadę, pomogło rozebranie "joysticka" i umycie gumek pod ciepłą wodą z mydłem, a najlepiej spryskać dezodorantem (trochę alkoholu) i dopiero umyć
tylko nie 40% lub 99% ( ) bo gumki stwardnieją i się rozpadną, zasada taka sama jak w pilocie TV
imij - 02-11-2011, 23:22
miras_l napisał/a: | miałem podobną wadę, pomogło rozebranie "joysticka" i umycie gumek pod ciepłą wodą z mydłem, a najlepiej spryskać dezodorantem (trochę alkoholu) i dopiero umyć
tylko nie 40% lub 99% ( ) bo gumki stwardnieją i się rozpadną, zasada taka sama jak w pilocie TV |
wymieniłem dwie kostki sterujące i lusterka chodzą tylko w jedną stronę i tylko do góry
?????
|
|
|