To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - sterowanie lusterkami

imij - 13-10-2011, 09:00
Temat postu: sterowanie lusterkami
Witam
brak sterowania lusterkami,bezpiecznik dobry-jakieś pomysły?

drtymf - 13-10-2011, 09:42

Zepsuty przełącznik - lewe/brak sterowania/prawe może nie przełącza na lusterko do regulacji.
Zepsuty "joystick" sterowania.
Nie łączy któraś kostka.

Sprawdzaj miernikiem po kablach i wtyczkach czy dochodzi napięcie na moduł sterujący, potem w module po kolei czy pojawia się napięcie wtedy kiedy powinno.

Bo zakładam że obydwa lusterka się nie ruszają w obojętnie którą stronę.

kisian - 13-10-2011, 11:22

Może to zabrzmi jak robienie z kogoś idioty, ale czy suwak nad dżojstikiem przesunąłeś w prawo lub w lewo? Bo ja raz w zaaferowaniu próbowałem ustawiać bez jego przesunięcia...
imij - 13-10-2011, 15:44

kisian napisał/a:
Może to zabrzmi jak robienie z kogoś idioty, ale czy suwak nad dżojstikiem przesunąłeś w prawo lub w lewo? Bo ja raz w zaaferowaniu próbowałem ustawiać bez jego przesunięcia...

idiotyczne zachowania zdarzają się każdemu ale.....wpadłem na en suwak od razu.załatwiłe drugi przełacznik,chwilę pochodziły i koniec

miras_l - 15-10-2011, 21:57

miałem podobną wadę, pomogło rozebranie "joysticka" i umycie gumek pod ciepłą wodą z mydłem, a najlepiej spryskać dezodorantem (trochę alkoholu) i dopiero umyć
tylko nie 40% lub 99% ( :lol: ) bo gumki stwardnieją i się rozpadną, zasada taka sama jak w pilocie TV

imij - 02-11-2011, 23:22

miras_l napisał/a:
miałem podobną wadę, pomogło rozebranie "joysticka" i umycie gumek pod ciepłą wodą z mydłem, a najlepiej spryskać dezodorantem (trochę alkoholu) i dopiero umyć
tylko nie 40% lub 99% ( :lol: ) bo gumki stwardnieją i się rozpadną, zasada taka sama jak w pilocie TV

wymieniłem dwie kostki sterujące i lusterka chodzą tylko w jedną stronę i tylko do góry
?????