To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Podłokietnik :)

Gugurugu - 15-10-2011, 11:22
Temat postu: Podłokietnik :)
Witajcie

Założyłem taki temat ponieważ wydaje mi się, że nie tylko mnie nurtuje ten problem :)
Mianowicie...

Czy znacie metodę jak można podnieść trochę podłokietnik? tak aby spełniał swoją rolę :)
Zapewne wystarczyło by tylko zmienić "klapę" na trochę grubszą i było by po problemie, ale niestety na Alledrogo nic takiego nie znalazłem.

Może ktoś z Was ma jakaś swoją sprawdzoną metodę którą chętnie się podzieli? :)

bastek - 15-10-2011, 15:14

wg mnie spełnia swoją rolę.
w czasie jazdy ręce na kierownicy, nie na podłokietniku

Gugurugu - 15-10-2011, 15:56

Cytat:
wg mnie spełnia swoją rolę.
w czasie jazdy ręce na kierownicy, nie na podłokietniku

Czyli jaką rolę spełnia? skoro nie można na nim oprzeć łokcia w czasie jazdy? :shock:

bastek - 15-10-2011, 16:46

zamyka schowek, czyli spokojnie zostawiam klucz od garażu i okulary p/słoneczne. leży na nim DVD podczas dalszej drogi i nie lata na boki.
Gugurugu - 15-10-2011, 17:10

bastek1 napisał/a:
zamyka schowek, czyli spokojnie zostawiam klucz od garażu i okulary p/słoneczne. leży na nim DVD podczas dalszej drogi i nie lata na boki.

To chyba należy żeby ktoś kolegę uświadomił i wyjaśnił że podłokietnik służy do trzymania na nim łokcia :) a schowek w podłokietniku to jego dodatkowa funkcja, brawo że umiesz z niej korzystać ale w tym TEMACIE nie o tym jest mowa wiec zdecydowanie już o schowku w podłokietniku wystarczy :)

bastek - 15-10-2011, 17:15

Gugurugu napisał/a:
To chyba należy żeby ktoś kolegę uświadomił i wyjaśnił że podłokietnik służy do trzymania na nim łokcia
, tak, ale nie w czasie jazdy.... tak mnie uświadamiał jakieś 14 lat temu mój instruktor, i kilka lat temu inny instruktor podczas nauki poślizgów na torze......
RalfPi - 15-10-2011, 18:56

Racja bastek1, ręce na kierownicy, bo jak się zjedzie przez przypadek z drogi (bo jest źle wyprofilowana/położony asfalt) albo w nocy się na coś najedzie albo opona się przebije albo jeszcze co innego, to może wyrwać kierownicę z ręki i tyle...

Wiem, że zdarza się to raz na 50'000 albo 100'000 km, ale jednak się zdarza i może się źle skończyć.

A co do podłokietnika, to w 100 % spełnia moje wymagania.
Pozdrawiam

Luk - 15-10-2011, 20:51

Gugurugu, moim zdaniem podłokietnik spełnia swoje zadanie w 50%, bo tylko jako schowek. Podłokietnikiem go nazwać nie można. Dla mnie jest na dobrej wysokości, ale jest za krótki.
A swoją drogą użyłeś "szukaj"? Bo jest już dokładnie taki wątek...

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=30923

piomic - 15-10-2011, 22:48

bastek1 napisał/a:
tak, ale nie w czasie jazdy
Też na początku mnie to wnerwiało. Podobnie jak ciut za nisko przetłoczenie w drzwiach żeby oprzeć lewy łokieć i 2cm za daleko przycisk menu na desce.
Myślę, że oni to zrobili celowo. Dzięki temu trzymam ręce na kierownicy a jeśli fotel ustawię prawidłowo (nie na leżaka tylko nadgarstki na kierownicy) to i menu jest w zasięgu.

Gugurugu - 16-10-2011, 13:40

Dzięk Luk, rzeczywiście nie pomyślałem :) Poszedłem na łatwiznę :)