[96-02]Colt CJ0 - Zaciski hamulcowe- tył. colt 1.6
urbanv5 - 16-10-2011, 22:54 Temat postu: Zaciski hamulcowe- tył. colt 1.6 Posiadam Colta z 2000r. 1.6. Gdzie mogę dostać zacisk hamulcowy- tył lewy?Szukałem już chyba wszędzie. Mam problem z tłoczkiem, który nie odbija i się blokuje przez co grzeje mi się koło. Czyszczenie działa tylko na krótka metę. Potrzebuje zacisk z symbolem IO lub OI zależy jak się popatrzy.
Proszę o jakiekolwiek wskazówki.
Z góry dzięki
krzysieg - 17-10-2011, 00:44
Ja mam cały wachacz jest tam tłoczek(siłownik) szczęki sprężyny itd , mechanik mówił że to powinno być dobre bo jak ruszał tym tłoczkiem to nie był zapieczony .
Kupiłem ten wachacz dla piasty reszta leży .
To jest prawa strona i chyba z rozbiórki 1.3 ale moze by pasowało .
Masz na myśli ten siłownik co rozszerza szczęki tak w ogóle (hamulec bębnowy) ?
urbanv5 - 17-10-2011, 16:54
to jest siłownik który dociska klocki do tarczy(z tyłu mam tarcze). Zależałoby mi raczej na całym zacisku z tym symbolem, który podałem wcześniej bo próbowałem dopasować z innym i nie podchodziły.
krzysieg - 17-10-2011, 18:58
Czyli jednak zacisk , coś mi nie grało bo u siebie mam bębny i myślałem że też masz bębny czyli nic z tego .
Nie można rozebrać tego zacisku i wyczyścić ?
Byłeś z tym u mechanika i powiedział że trzeba cały zacisk kupić ?
W zaciskach w sumie tylko uszczelniacze tłoczków się zużywają ...
Szukaj używanego na allegro .
urbanv5 - 19-10-2011, 21:12
Rozbierałem to, czyściłem ale po jakimś czasie znów to samo, więc zależałoby mi na całości.
Właśnie w tym tkwi problem, że na allegro są al przeważnie na przód, a na tył rzadko.
Nic, dzięki za chęci!
krzysieg - 20-10-2011, 07:23
A wiesz w czym konkretnie tkwi problem że się blokuje ten zacisk ?
|
|
|