To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] Brak spryskiwacza

ben_y - 19-10-2011, 21:15
Temat postu: [MSS ALL] Brak spryskiwacza
Powili zaczynam sie 'opiekowac'/dbac o swojego MSS. Zastanawia mnie jednak nie dzialajacy spryskiwacz tylnej szyby. Prosze o pomoc- czy w MSS sa dwie pompki (osobna na przod,osobna na tyl) czy jest szansa inaczej rozwiazac problem.
Dziekuje

jarro71 - 19-10-2011, 22:43

Witam,
W MSS są dwie pompki spryskiwaczy,umieszczone w dolnej części zbiornika plynu. Najlepsze dojście jest od dolu,od nadkola. Zanim zaczniesz sprawdzać pompki,warto przeczyścić tylny spryskiwacz .
pozdrawiam

ben_y - 20-10-2011, 18:03

Wielkie dzieki za wskazowki. Jutro zaczynam dzialac;)
franek333 - 20-10-2011, 19:32

Pompki pasują od Daewoo Tico i rodzimego Poloneza za 15zł / szt w dawnych motozbytach, itp.
czopendoz - 15-04-2012, 19:36
Temat postu: Kontrolka poziomu płynu spryskiwacza ?
Takie pytanie podczas wymiany podświetlenia deski rozdzielczej zauważyłem że jest tam też lampka "chyba" od pozimu płynu spryskiwcza szyb na to mi wygląga wstawiłem tam żarówkę ale na ta chwilę nie sprawdze bo mam plyn, a pytanie czy ona wogole jest aktywna bo w instrukcji nie ma o nie wzmianki jak to u was jest a znajduje się ona pomiedzy kontrolką silnika a kontrolka przegrzania silnika? :?:
pablo eldiablo - 15-04-2012, 20:53

czopendoz, lampka sygnalizująca niski poziom płynu do spryskiwaczy była w przedliftowych MSS, po lifcie (2002) jej nie ma. Być może jakieś wersje ten wskaźnik miały, ale na pewno przestała być montowana w standardzie.
czopendoz - 15-04-2012, 21:12

Podziekował za info pablo eldiablo :)