To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Pompa hamulcowa

Anonymous - 25-11-2006, 18:08
Temat postu: Pompa hamulcowa
Witam! znowu ja i inny problem:)
Wyciagnąłem pompe hamulcowa w celu wymiany gumek bo chyba przepuszczały(pedał wpada w podłoge przy dłuzszym naciskaniu, autko ma nowe klocki, tarcze i szczeki, serwo nie przepuszcza, odpowietrzony a Hamulca NIE MA) i mam pytanie jak ja rozebrac tzn: nie da sie sciagnac zbiorniczka, a nie chce nic urwac i nie da sie wyciagnac tłoczka wtórnego, ten pierwszy wyszedła ten drugi siedzi i nie chce wyjsc!!!!
:?:

Bartek - 25-11-2006, 18:37

Da się - wystarczy odkręcić śrubkę blokującą.....
Anonymous - 25-11-2006, 20:06

Mam taką pompe

I nie mam srubki ??????????????? :!: :shock: A gdzie ona jest?

Bartek - 25-11-2006, 21:13

Hmm kilka pomp rozbierałem i albo miały śrubk blokującą, albo tłoczek wychodził - czasami trzeba mu trochę pomóć - najprostszy sposób - dmuchnąć sprężonym powietrzem w dziurkę po przewodzie......
Anonymous - 26-11-2006, 12:32

jest srubka ale w tym tłoczku ,ale ona jest po to zeby uszczelke wymienic!Natomiast jak mam wyciagnac ten trugi tłoczek z cylindra??????jutro zrobie tak jak mówisz z tym spręzonym powietrzem.

[ Dodano: 27-11-2006, 18:20 ]
Witam. Pompe rozebrałem ,uszczelniacze wymieniłem , zalałem płynem i jest cos dziwnego :?: :shock: bo jak pompuje to płyn nie leci z jednej sekcji(z sekcji tłoczka wturnego) a z reszty lecii!Tak ma byc, czy cos źle złozyłem???