To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] układ zbiornikow

owca87 - 25-10-2011, 13:01
Temat postu: [Cari 1.6] układ zbiornikow
Potrzebuje zdjęcie jaki zbiornik jest od czego a konkretnie chodzi mi gdzie jest plyn od skrzyni czy to ten sam zbiornik co do wspomagania
Carisma 1.6 95-99r

rasiak1980 - 25-10-2011, 14:19

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=11570
o co dokładnie tobie chodzi masz automatyczna skrzynie biegów? zbiornik na płyn od wspomagania i olej w skrzyni biegów to dwa rożne układy nie połączone ze sobą.

owca87 - 25-10-2011, 16:41

8 to wspomaganie a do skrzyni gdzie znajduje sie zbiornik
pewnie glupie pytanie ale nie mam pojecia :(

pawelsonx - 25-10-2011, 17:29

jaki płyn do skrzyni ??
O co chodzi bo zakładasz już kolejny bezsensowny post.
Opisz objawy z czym masz problem

Jaka srzynia biegów manualna czy automatyczna ?

Jedyny zbiornik co ma wspólnego coś ze skrzynią biegów to numer 11 na załączonym linku odrasiak1980,

rasiak1980 - 25-10-2011, 17:35

do automatu nie wiem jak się wlewa w carismie ale w moim drugim aucie poprzez rurkę od bagnetu do sprawdzania poziomu oleju dolewa sie ATF-a a wysusza się skrzynie poprzez ściągniecie miski olejowej ze skrzyni biegów razem z filtrem skrzynia biegów manualna nie ma zbiornika wyrównawczego także próżno szukać w carismie gdi na spodzie skrzyni są dwa korki jeden spustowy drugi nieco powyżej do napełniania i stanowi on zarazem wskaźnik poziomu (napełniamy dopóki się nie zacznie przelewać) trzecie miejsce którym możemy dolać oleju do skrzyni to śruba pod filtrem powietrza. najpierw napisz o co ci chodzi bo tak coś kombinujesz ale nikt dokładnie nie wie o co ci chodzi i nie wiem jak ci pomóc