Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Problemy z elektryką Eclipse 1g 4g63
verga - 25-10-2011, 23:06 Temat postu: [1G 90-94] Problemy z elektryką Eclipse 1g 4g63 Witam,
od pewnego czasu, w sumie chyba od remontu silnika po zerwanym mniejszym pasku rozrządu ( wiadomym jest że wkręcił się w duży ) , mam problemy z mocą. Auto dławi się i kiepsko wkręca do około 3 tys obr. . Po za tym silnik dużo szybciej się grzeje. Czy to może być kwestia ustawienia zapłonu ? Już dłuższy czas zbieram się do elektryka z tym problemem , ale nie mam nigdy czasu.
Ale do załatwienia tematu zmobilizuje mnie chyba sytuacja z dzisiejszego dnia. Odpalając rano auto zapaliły mi się normalnie kontrolki , ale 3 z nich pozostały zapalone : chłodnica, akumulator i hamulec ręczny. Po południu wracając z pracy paliły się te same.
Od czasu do czasu zapala mi się też kontrolka ABSu , ale jest to spowodowane zacinaniem się silniczka od ABS. Jak po wyłączeniu samochodu nadal chodzi to uderzam go delikatnie i zaraz przestaje chodzić.
Czy taka dziwna konfiguracja kontrolek może być spowodowana jakimś konkretnym błędem ? Czy może podejrzewać np przebicie gdzieś w instalacji i proste zwarcie ?
Z góry dziękuję za pomoc.
viader - 27-10-2011, 08:30
Taka kombinacja kontrolek to może być padnięty alternator, przynajmniej u mnie tak było. Sprawdź też klemy, czy są czyste i mocno dokręcone.
|
|
|