To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Space Wagona - space wagon 2.0

JACA_1978 - 30-10-2011, 20:02
Temat postu: space wagon 2.0
witam
borykam sie z kupnem auta tzn ford galaxy tdi badz 2,4 benz
oraz natrafilem na msw3 z 2litrowym silnikiem benz. od gala
znalazlem cos takiego
http://otomoto.pl/mitsubi...-C21406783.html
mam blisko by go obejrzec bo nastepne ktore znalazlem to ostrow i gubin :)
zwracam sie do specow o ocene tego miska czy warto smignac
silnik znam bo mam go w moim galu
jest super ale reszta na co zwrocic uwage

grzesiopol - 02-11-2011, 22:40

I co kupiłeś, bo ogłoszenia nie ma,
Tego z Gubina to mój kolega chciał kupić ale z Lublina, trochę dużo kilometrów.- wyposażenie trochę mikre ale widziałem już wcześniej u tego gościa zadbane samochody np Colta, i inne marki. Ze dwa tygodnie temu był wystawiony o 1000 złociszy więcej, dodatkowo ma zamontowany tempomat (niefabryczny), wygląda na utrzymany, przebieg może być rzeczywisty.
Ten z Ostrowa to 2,4 l, jak ci pisałem osobiście nie brałbym z tym silnikiem jeżeli chcesz wstawić gaz.
Jak mierzysz tak wysoko to oglądałeś tego http://otomoto.pl/mitsubi...-C21262555.html full opcja model Motion Plus, czyli najlepsze wyposażenie dla MSW ale bez nawigacji (i tak nieużytecznej w Polsce) może byś coś stargował. Powinien mieć jeszcze roletę na tył a nie widzę jej.

maniak30 - 09-12-2011, 20:30

Dołączę się do tematu zamierzam kupić MSW III i mam mały dylemat wpadło mi te ogłoszenie :arrow: http://moto.allegro.pl/sp...1969394316.html
Nie wiem czego szukać w tym samochodzie (usterki) ma jakieś słabe punkty i właśnie silnik nie znam tej jednostki (obecnie mam GDI) jak ona się sprawuje na gazie.
Z tego co wyczytałem to jest chyba najbogatsza wersja jeżeli się mylę to proszę o sprostowanie.
Pozdrawiam.

grzesiopol - 09-12-2011, 21:16

Ładny samochodzik. Nie jest to jeszcze najbogatsza wersja ale brak jest jedynie nawigacji, na zdjęciu mało widoczne są klamki ale powinny być w chromie tak jak gril, silnik to znany posiadaczon Galanta i Eclipsa niezawodny 4G63, tutaj w wydaniu jednego wałka. Do tego silnika swobodnie można zakładać nawet zwykły gaz, nie musi to być sekwencja, silnik dobrze znosi gaz. Jak chcesz coś więcej to poczytaj temat na forum o Galancie powinno tam być o gazie. Mankamentów ten samochód raczej niema, jest on całkowicie produkowany w japonii i eksportowany do europy, trzeba tylko zwrócić uwagę na konserwacje spodu, (wiadomo polskie realia). Jeżeli będziesz wymieniał rozrząd to koniecznie u kogoś kto się zna na miśkach, są tam dwa paski rozrządu a co najważniejsze trzeba ustawiać dwa wałki balansowe, bo ci się samochód zmuli i będzie drgał silnik.
Stwierdzenie sprzedającego że samochód jest "w usportowionej wersji Motion Plus" jest tutaj zbyteczne gdyż sama nazwa Motion Plus jest w Space Wagonie znacznikiem posiadania najwyższego wyposażenia, tj. klimatyzacja, drewnopodobna okładzina , skórzana kierownica, nakładki na zderzaki, spojler tylnej klapy, przyciemniane szyby. Jeżeli coś więcej chcesz wiedzieć to poczytaj tutaj http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=65706
Pozdrowionka

maniak30 - 09-12-2011, 21:57

Wielkie dzięki kolego już coś więcej wiem, poczytam ,poszukam zastanawia mnie tylko webasto ??montowane seryjnie??
grzesiopol - 10-12-2011, 12:34

O ile wiem seryjnego nie było ale mogę się mylić, Dołożenie Webasto nie jest drogie i jak ktoś potrzebował to sobie sam domontowywał. W ogłoszeniach znalazłem nawet MSW z domontowanym tempomatem, dobre na długie trasy ale dla mnie zbyt monotonne, chyba bym usnął. :mrgreen:
maniak30 - 21-02-2012, 20:18

Witam. Nadal szukam SSW III i powiem tak że nic rozsądnego nie ma,albo Ja mam takie szczęście. Znalazłem takie ogłoszenie :arrow: http://otomoto.pl/mitsubi...-C22981171.html dzwoniłem do gościa poprosiłem o kilka fotek i stan super wszystko działa żadnych usterek aczkolwiek ciekawi mnie LPG :?: podobno sekwencja,jak znajdę chwilke to podjade i zobaczę jak to wszystko w całości wygląda w tej chwili czekam na zdjęcia ............zobaczymy :) , a może ktoś już go oglądał :?:
Harry79 - 21-02-2012, 21:09

Ciekawe co to za instalacja gazowa?
GDI instalacji gazowej raczej nie toleruje.

robertdg - 21-02-2012, 21:36

Jeżeli nie jest to LPI to odpuśc to auto, przy oględzinach zwróć uwagę czy auto nie było lepione z kilku, Żarnowiec jest na pograniczu śląsko-małopolskim, jadąc z Częstochowy najlepiej na Myszków - Zawiercie - Ogrodzienie - Pilica - Żarnowiec, ewentualnie troszkę dłuższa trasą do Siewierza, na węzle w kierunku Zawiercia, reszta jak poiprzednio
maniak30 - 26-02-2012, 10:29

I wyszło z tego wieka d.... zdjęć nadal nie mam a gościu nie odpowiada na mój telefon czyli wielka lipa.Wniosek: szukam dalej.
grzesiopol - 12-03-2012, 21:54

maniak30, i jak tam poszukiwania MSW, powiodły się?
maniak30 - 14-03-2012, 21:01

wielkie nie :( jak jest to nie taki jakiego szukam ale cierpliwości mam czas i czym jeździć ...
grzesiopol - 20-03-2012, 19:03

Przypomnij mi jaki rocznik i ewentualnie silnik cie interesuje, oczywiście za jakie pieniążki?