Car Audio - Które radio wybrac?
xluki - 02-11-2011, 21:42 Temat postu: Które radio wybrac? Witam. Posiadam dwa radyjka i zwracam się z prośbą, które według Was jest lepsze. Zwracam się głównie do osób, które mają jakaś wiedzę na ten temat lub miały doczynienia z którymś z tych radyjek.
MOdele to :
JVC KD-G333
Sony CDX-S2000
Andrew - 02-11-2011, 21:48
Jak dla mnie, to wolałbym JVC. Sony nie przemawia do mnie, mam jakiś uraz od dawna do tej firmy
bladerunner - 02-11-2011, 22:43
Sony wg. mnie ładniejsze, ale też brałbym JVC ze względu na złe doświadczenia z sony. Miałem irytujące problemy z odtwarzaczem CD tej firmy w starym aucie, a ostatnio też musiałem pozbyć się fajnego samochodowego Minidisca sony ze względu na padające radio. Kolega w tym samym modelu miał podobną usterkę.
Poza tym zdarza mi się widzieć ponad 10letnie radia JVC, które świetnie działają.
Sorry, że nie-konkretnie o tych modelach, tylko o firmach.
xluki - 02-11-2011, 22:58
Mam oba radyjka, a któreś będzie pewnie do sprzedania. Powiem Wam szczerze, ze to JVC gra gorzej niz 12letni Blaupunkt. Chyba kupię kostkę pod tego Sony i porównam. Ogólnie JVC ma jeden wazny atut... odtwarza MP3, z drugiej jednak strony zwykle CD to dzisiaj nie problem.
plecho1 - 02-11-2011, 23:19
A ja bym się pozbył obydwu i kupił coś z usb. Już od kilku lat nie mam problemu rysujących się płyt.
Andrew - 03-11-2011, 07:51
xluki powiem Ci z autopsji, sprzedaj oba radia i zakup sobie na USB. Ja kupiłem Kenwooda za 260 zł i nie żałuję
xluki - 03-11-2011, 17:06
Właśnie o to mi chodzi, że nie chcę radia z USB albo na karty. Dla mnie jest to zbędny gadżet. Płytki się nie rysują, mają dobre miejsce pod radiem . W przyszłym miesiącu planuje zakup głośników Hertz DSK 165, więc trzeba wybrać radyjko, pod którym głośniki będą lepiej grały.
BRUNNER - 03-11-2011, 19:49
Miałem już kilka sprzętów JVC, nie tylko samochodowych, i zawsze coś było nie tak. Najczęściej błyskawicznie zaczynały się problemy z czytnikami płyt CD.
Marka wkurzyła mnie do tego stopnia, że dzisiaj omijam ją szerokim łukiem.
kamil88 - 06-11-2011, 16:55
Ja posiadam od dłuższego czasu radyjko jvc kd-sh 9104 i nie zamienił bym go na żadne inne z portem usb . Sprzedaj oba i kup coś starszego ale z potencjałem
rafii88 - 06-11-2011, 19:12
Miałem radyjka jednej i drugiej firmy więc wiem z doświadczenia że sony lepiej gra.
xluki napisał/a: | planuje zakup głośników Hertz DSK 165, więc trzeba wybrać radyjko, pod którym głośniki będą lepiej grały |
jeśli chcesz wstawiać takie głośniki to wybierz sony, ale ja bym zastanowił sie nad lepszym modelem sony.
gruchol - 07-11-2011, 23:42
Wszystko zależy jakie masz plany, jeśli ma radio napedzać tylko fabryczne głośniki i nic więcej w planach nie masz to powiedzmy że możesz wybierać pomiędzy tymi radiami, a jeśli jakiś odseparowany zestaw, wzmacniacz itd to sprzedaj oby dwa i kup jakąś pożądną używke tak jak wspomniał kamil88
smigol - 16-12-2011, 21:02
rafii88 napisał/a: | Miałem radyjka jednej i drugiej firmy więc wiem z doświadczenia że sony lepiej gra.
xluki napisał/a: | planuje zakup głośników Hertz DSK 165, więc trzeba wybrać radyjko, pod którym głośniki będą lepiej grały |
jeśli chcesz wstawiać takie głośniki to wybierz sony, ale ja bym zastanowił sie nad lepszym modelem sony. |
Jeśli Sony to tylko jeden: TAKI MIEDZIANY..., a każdego innego Sony bije każdy JVC z serii G....na przetwornikach burr-brown. Sony to gadżetciarski sprzęt i nie ma większej wartości CA.
Bizi78 - 16-12-2011, 22:03
Tak tylko dodam od siebie, że dla mnie format MP3 to jak DIVIX w filmie. Coś co jest sztucznie skompresowane ma obcięte pewne częstotliwości i dlatego zajmuje mniej miejsca. Czyli reasumując coś za coś .
xluki
Co do radia to wszystko zależy od warunków takich jak: głośniki, wyciszenie, kable, kubatura itd. czyli w jakich warunkach to ma grać. Najlepiej podepnij u siebie w aucie posłuchaj jednego i drugiego i wybierz co ci pasuje a nie sugeruj się innymi. Jeden powie, że tylko Alpine drugi Pionier a dla ciebie może świetnie zagrać np. radio Manta. Bez urazy dla ostatniej firmy .
Pozdrawiam.
i9i - 16-12-2011, 22:41
W JVC-ku podobało mi się zmienny kolor podświetlenia i dobre podbicie, na dużych trójdrożnych JBL mogły łupać bez chrumknięć. Dobrze wspominam tego grajka (KD-G333) co mi go złodziej z auta dźwignął
jaca71 - 07-01-2012, 23:28
Bizi78 napisał/a: | Tak tylko dodam od siebie, że dla mnie format MP3 to jak DIVIX w filmie. Coś co jest sztucznie skompresowane ma obcięte pewne częstotliwości i dlatego zajmuje mniej miejsca. Czyli reasumując coś za coś |
Czy rozróżnisz mp3 192kbps od CD?
|
|
|