To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - Które radio wybrac?

xluki - 02-11-2011, 21:42
Temat postu: Które radio wybrac?
Witam. Posiadam dwa radyjka i zwracam się z prośbą, które według Was jest lepsze. Zwracam się głównie do osób, które mają jakaś wiedzę na ten temat lub miały doczynienia z którymś z tych radyjek.

MOdele to :
JVC KD-G333
Sony CDX-S2000

Andrew - 02-11-2011, 21:48

Jak dla mnie, to wolałbym JVC. Sony nie przemawia do mnie, mam jakiś uraz od dawna do tej firmy :wink:
bladerunner - 02-11-2011, 22:43

Sony wg. mnie ładniejsze, ale też brałbym JVC ze względu na złe doświadczenia z sony. Miałem irytujące problemy z odtwarzaczem CD tej firmy w starym aucie, a ostatnio też musiałem pozbyć się fajnego samochodowego Minidisca sony ze względu na padające radio. Kolega w tym samym modelu miał podobną usterkę.
Poza tym zdarza mi się widzieć ponad 10letnie radia JVC, które świetnie działają.
Sorry, że nie-konkretnie o tych modelach, tylko o firmach.

xluki - 02-11-2011, 22:58

Mam oba radyjka, a któreś będzie pewnie do sprzedania. Powiem Wam szczerze, ze to JVC gra gorzej niz 12letni Blaupunkt. Chyba kupię kostkę pod tego Sony i porównam. Ogólnie JVC ma jeden wazny atut... odtwarza MP3, z drugiej jednak strony zwykle CD to dzisiaj nie problem.
plecho1 - 02-11-2011, 23:19

A ja bym się pozbył obydwu i kupił coś z usb. Już od kilku lat nie mam problemu rysujących się płyt.
Andrew - 03-11-2011, 07:51

xluki powiem Ci z autopsji, sprzedaj oba radia i zakup sobie na USB. Ja kupiłem Kenwooda za 260 zł i nie żałuję :wink:
xluki - 03-11-2011, 17:06

Właśnie o to mi chodzi, że nie chcę radia z USB albo na karty. Dla mnie jest to zbędny gadżet. Płytki się nie rysują, mają dobre miejsce pod radiem :) . W przyszłym miesiącu planuje zakup głośników Hertz DSK 165, więc trzeba wybrać radyjko, pod którym głośniki będą lepiej grały.
BRUNNER - 03-11-2011, 19:49

Miałem już kilka sprzętów JVC, nie tylko samochodowych, i zawsze coś było nie tak. Najczęściej błyskawicznie zaczynały się problemy z czytnikami płyt CD.
Marka wkurzyła mnie do tego stopnia, że dzisiaj omijam ją szerokim łukiem.

kamil88 - 06-11-2011, 16:55

Ja posiadam od dłuższego czasu radyjko jvc kd-sh 9104 i nie zamienił bym go na żadne inne z portem usb ;) . Sprzedaj oba i kup coś starszego ale z potencjałem ;)
rafii88 - 06-11-2011, 19:12

Miałem radyjka jednej i drugiej firmy więc wiem z doświadczenia że sony lepiej gra.

xluki napisał/a:
planuje zakup głośników Hertz DSK 165, więc trzeba wybrać radyjko, pod którym głośniki będą lepiej grały

jeśli chcesz wstawiać takie głośniki to wybierz sony, ale ja bym zastanowił sie nad lepszym modelem sony. :) :)

gruchol - 07-11-2011, 23:42

Wszystko zależy jakie masz plany, jeśli ma radio napedzać tylko fabryczne głośniki i nic więcej w planach nie masz to powiedzmy że możesz wybierać pomiędzy tymi radiami, a jeśli jakiś odseparowany zestaw, wzmacniacz itd to sprzedaj oby dwa i kup jakąś pożądną używke tak jak wspomniał kamil88
smigol - 16-12-2011, 21:02

rafii88 napisał/a:
Miałem radyjka jednej i drugiej firmy więc wiem z doświadczenia że sony lepiej gra.

xluki napisał/a:
planuje zakup głośników Hertz DSK 165, więc trzeba wybrać radyjko, pod którym głośniki będą lepiej grały

jeśli chcesz wstawiać takie głośniki to wybierz sony, ale ja bym zastanowił sie nad lepszym modelem sony. :) :)

Jeśli Sony to tylko jeden: TAKI MIEDZIANY..., a każdego innego Sony bije każdy JVC z serii G....na przetwornikach burr-brown. Sony to gadżetciarski sprzęt i nie ma większej wartości CA.

Bizi78 - 16-12-2011, 22:03

Tak tylko dodam od siebie, że dla mnie format MP3 to jak DIVIX w filmie. Coś co jest sztucznie skompresowane ma obcięte pewne częstotliwości i dlatego zajmuje mniej miejsca. Czyli reasumując coś za coś :( .

xluki
Co do radia to wszystko zależy od warunków takich jak: głośniki, wyciszenie, kable, kubatura itd. czyli w jakich warunkach to ma grać. Najlepiej podepnij u siebie w aucie posłuchaj jednego i drugiego i wybierz co ci pasuje a nie sugeruj się innymi. Jeden powie, że tylko Alpine drugi Pionier a dla ciebie może świetnie zagrać np. radio Manta. Bez urazy dla ostatniej firmy :wink: .
Pozdrawiam.

i9i - 16-12-2011, 22:41

W JVC-ku podobało mi się zmienny kolor podświetlenia i dobre podbicie, na dużych trójdrożnych JBL mogły łupać bez chrumknięć. Dobrze wspominam tego grajka (KD-G333) co mi go złodziej z auta dźwignął :-X
jaca71 - 07-01-2012, 23:28

Bizi78 napisał/a:
Tak tylko dodam od siebie, że dla mnie format MP3 to jak DIVIX w filmie. Coś co jest sztucznie skompresowane ma obcięte pewne częstotliwości i dlatego zajmuje mniej miejsca. Czyli reasumując coś za coś :(

Czy rozróżnisz mp3 192kbps od CD?