To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - Kolor podświetlania zegara (godziny/minuty)

Lewy1978 - 04-11-2011, 09:34
Temat postu: Kolor podświetlania zegara (godziny/minuty)
Witam,
czy ktoś z posiadaczy Outlandera I, próbował zmienić podświetlenie w/w zegara, w/g mnie jest szkaradne i zastanawiam się czy ten zegarek jest rozbieralny i czy można coś z tym zrobić.
Z góry dzięki za wszystkie sugestie
Pozdrawiam

Szulman - 04-11-2011, 13:41

witam, zegara nie trzeba rozierać, trzeba po kolei rozbierać osłonę ozdobną od prawej strony, delikatnie bo wysuną się też nawiewy wraz zegarem. od tyłu wyjmuje się dwie żaróweczki i można wymienić na kolor jaki się chce. żarówki kupiłem w sklepie z częściami samochodowymi. pozdrawiam.
Lewy1978 - 04-11-2011, 15:03

Szulman napisał/a:
witam, zegara nie trzeba rozierać, trzeba po kolei rozbierać osłonę ozdobną od prawej strony, delikatnie bo wysuną się też nawiewy wraz zegarem. od tyłu wyjmuje się dwie żaróweczki i można wymienić na kolor jaki się chce. żarówki kupiłem w sklepie z częściami samochodowymi. pozdrawiam.

Dzięki wielkie
jutro się za to wezmę, bo ten "zielony" już mnie do pasji doprowadza
pozdrawiam

elektryk - 05-11-2011, 16:04

Podświetlanie jest wymienne, ale bardzo ciężko coś dopasować. Jak zamontujesz diody LED to będziesz miał dwie plamy w rogach a resztę ciemną. Nie ruszaj żarówek, ja spędziłem 3 godziny nad przerabianiem białych diód LED żeby jakoś wyglądało a z efektu nie jestem zadowolony, bo jest tak samo ciemny jak przy oryginale.

Po jakimś czasie wymyśliłem że może lepszym rozwiązaniem byłoby rozmontowanie zegara i wyklejenie środka albo taśmą z diodami LED albo podświetlaczem elektroluminescyjnym, ale jakoś nigdy czasu mi nie wystarczyło.

Lewy1978 - 05-11-2011, 17:00

elektryk napisał/a:
Podświetlanie jest wymienne, ale bardzo ciężko coś dopasować. Jak zamontujesz diody LED to będziesz miał dwie plamy w rogach a resztę ciemną. Nie ruszaj żarówek, ja spędziłem 3 godziny nad przerabianiem białych diód LED żeby jakoś wyglądało a z efektu nie jestem zadowolony, bo jest tak samo ciemny jak przy oryginale.

Po jakimś czasie wymyśliłem że może lepszym rozwiązaniem byłoby rozmontowanie zegara i wyklejenie środka albo taśmą z diodami LED albo podświetlaczem elektroluminescyjnym, ale jakoś nigdy czasu mi nie wystarczyło.

właśnie wymieniłem żaróweczki i jest super, obie maiłem przepalone
żaróweczki nabyłem na pierwszej napotkanej stacji benzynowej SHELL
czas pracy to ok 45 min, a to dlatego tak długo, bo robiłem to pierwszy raz

Sxizo - 21-02-2014, 12:45

Odkopuję żeby nie zakładać nowego. Jakie tam żarówki siedzą? Byłbym wdzięczny za oznaczenie.
W@sio - 21-02-2014, 13:46

W zegarku siedzą dwie żarówki W2W