Space Star Techniczne - Komputer pokładowy MSS 1.8 2001
sciema84 - 04-11-2011, 17:57 Temat postu: Komputer pokładowy MSS 1.8 2001 Witam
Posiadam mitshubishi space star 2001 1,8
Mam problem z ustawieniem parametrów komputera pokładowego...z początku wszystko pokazywał dobrze, spalanie, ile zostało paliwa itd, nie wiem cos przycisnąłem w panelu radia czy cos, bo bzdurne liczny pokazuje. ( nie wiem czy nie disp)
czy ktos jest w stanie pomoc mi w jego prawidłowym ustawieniu?? czy mozna zresetowac ustawienie??
taki mam komputer pokładowy
http://www.samnaprawiam.c...space-star.html
moj bezposredni mail:
arek.dominiak@gmail.com
halbog - 04-11-2011, 23:51
Hm, być może przyciskałeś klawisze do zapamiętywania stacji i jednocześnie włączałeś radio? Pamiętam, że przy którymś właśnie się dziwne rzeczy pokazywało na wyświetlaczu. Była taki temat... Ale spróbuj, jak napisałem wyżej, może się uda.
Pozdrawiam
Bogdan
Bizi78 - 04-11-2011, 23:59
sciema84 co masz na myśli pisząc bzdurne liczby. Czy chodzi tobie np. o zużycie paliwa sięgające kilkunastu litrów na 100km, to może być spowodowane dłuższym przytrzymaniem przycisku DISP, które spowodowało reset tej wartości. Wartość wraz z przebiegiem dojdzie do normalnej wartości. Chyba, że wszedłeś w tryb serwisowy, jak coś to ściągnij z forum manuala do MSS ten tryb jest opisany w (chassis electrical 54-67) niestety w języku angielskim.
|
|
|