[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - [CY3A 1.8] Montaż systemu audio wraz z zabudową bagażnika -
7ommy - 05-11-2011, 01:58 Temat postu: [CY3A 1.8] Montaż systemu audio wraz z zabudową bagażnika - Witam. Mam pytanie czy możecie polecić jakiś zakład Car Audio z okolic Kraków - Katowice, który ma doświadczenie w wygłuszaniu drzwi, robienia zabudowy bagażnika do Lancerka (w miejsce fabrycznego), ma doświadczenie z ramkami radiowymi do Lancera (często profesjonalne firmy poprawiają dodatkowo takie ramki np. je lakierując, aby wyglądały jak najlepiej) i ogólnej instalacji całego systemu? Firm jest multum, ale nie trafiłem jeszcze na żadną godną polecenia w 100% która miała by wspomniane doświadczenie z naszym modelem. W Warszawie jest bariera dźwieku, ale troszkę za daleko i nie ukrywam - za drogo - pomimo współpracy z Mitsubishi cena za samą zabudowę boczną subwoofera 1600zł to chyba przesada.Może ktoś z Was wykonywał taką zabudowę w firmie ze wspomnianych okolic? Niestety muszę stwierdzić, że nie jestem w stanie sam tego wykonać - brak umiejętności, narzędzi i czasu. Zależy mi na stosunku jakość/cena, ale jakość jest priorytetem.
Dokładny plan:
- wygłuszenie drzwi przednich (wystarczą maty STP) wraz z montażem głośników na dystansach + wymiana wysokotonowych w słupkach (prawdopodobny wybór systemu to jeden z modeli firmy Focal)
- wymiana radia fabrycznego na alpine 117ri + adapter do sterowania z kierownicy (pytanie z mojej strony co w takim przypadku z systemem głośnomówiącym fabrycznym? Czy są jakieś adaptery go obsługujące z niefirmowym radiem?) + ramka montażowa (jakość/cena firmy Scosche, ale chyba będzie trzeba uruchomić e-bay bo na allegro sprzedają tylko Metry a słyszałem, że są słabe jakościowo)
- montaż wzmacniacza w bagazniku - najlepiej chyba na górze bagażnika w sedanie (chyba, że macie inne propozycje, aby nie był widoczny i nie zabierał miejsca)
- wykonanie zabudowy subwoofera w bagażniku w miejscu gdzie sa montowane fabryczne skrzynki Rockford Fosgate na głosnik 25cm.
Jeżeli, ktoś z Was wykonywał takie zabiegi to proszę Was o opinię i wycenę ile to kosztowało. Pozdrawiam.
mazin - 07-11-2011, 22:01 Temat postu: Re: Montaż systemu audio wraz z zabudową bagażnika -
7ommy napisał/a: |
Jeżeli, ktoś z Was wykonywał takie zabiegi to proszę Was o opinię i wycenę ile to kosztowało. Pozdrawiam. |
Ja montowałem jednostkę centralną, wzmacniacz i subwoofer w Megawacie w Bielsku-Białej. Atmosfera przyjazna, ceny - cóż, powiedzmy że nie było tragedii. Nie wygłuszałem i nie zmieniałem głośników, ale chłopaki zamontowali mi antenę CB w miejscu oryginalnej, kamerę cofania, mikrofon do bluetootha i dodatkowe gniazdo zapalniczki. Skrzynię subwoofera zrobiłem sam, ramkę kupiłem we własnym zakresie.
Co do samej firmy nie mam uwag, poza tym, że chłopaki zajmowali się moim autem przez cały dzień, kończyli już po zamknięciu i w efekcie nie przykręcili fotela kierowcy (pod fotelem mam wzmacniacz), ale to w sumie niewielki minus. Niczego nie połamali, słupki nie odpadły, podsufitka nie odłazi - dlatego mogę ich polecić. Poszukaj wątków w niniejszym dziale forum, są tam tez zdjęcia. Co ważne, mają umowę z ASO w Bielsku i to oni wystawiają fakturę, na wypadek gdybyś miał problemy z gwarancją.
Jeśli chodzi o ramkę, to "przerabiałem" metrę i rzeczywiście to totalna kicha, polecam scosche - cenowo podobnie na ebayu, kupowałem ją później i wyszła nwet taniej jak metra.
|
|
|