To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [2.8 TD] Stuki z przodu

Faraonix - 05-11-2011, 17:54
Temat postu: [2.8 TD] Stuki z przodu
Witam.

Od jakiegos czasu stuka mi cos z przodu. Slyszalne to jest glownie przy malej przedkosci, podczas hamowania i skrecie w prawo (przy parkowaniu). Jak wrzucam potem wsteczny jest kolejny stuk, choc nie zawsze. Wymienilem wiekszosc zawieszenia z przodu i nic nie pomoglo (gumy, drazki, laczniki ). Mechanik sprawdzal krzyzaki przy wale, ogladal wszystko i nic nie widzi. Auto 2 tygodnie temu mialo przeglad i wszystko ponoc ok, a stuki mnie nadal denerwuja. Ma ktos pomysl co jeszcze sprawdzic ?

lukas 78 - 05-11-2011, 18:30

może łożyska igiełkowe na półosiach się wyluzowały :wink:
rico.1 - 05-11-2011, 19:31

może coś nie tak z przegubami półosi?
jawaldek - 05-11-2011, 20:04

Faraonix napisał/a:
Auto 2 tygodnie temu mialo przeglad
na szarpaku nic nie pokazało?? a jak klocki ?? ->> nie latają w zaciskach
Faraonix napisał/a:
czasu stuka mi cos z przodu.
żeby to wynaleźli przekazywanie przez internet jaki to stuk :wink:
Zrób może tak->> podnieś przód samochodu za ramę i wykonaj skręt kół w prawo i rękoczynem :mrgreen: sprawdź ->> może pokarze gdzie jest ten stuk. Nie żeby źle oceniać obecnego mechanika ale czasami inny wzrok dostrzeże to czego nie widział obecny-->> tak dla sprawdzenia.

Faraonix - 05-11-2011, 20:23

lukas 78 napisał/a:
może łożyska igiełkowe na półosiach się wyluzowały :wink:

lozyska wymienione, przed wymiana stukalo i po wymianie tez

[ Dodano: 05-11-2011, 20:27 ]
jawaldek napisał/a:
Faraonix napisał/a:
Auto 2 tygodnie temu mialo przeglad
na szarpaku nic nie pokazało?? a jak klocki ?? ->> nie latają w zaciskach
Faraonix napisał/a:
czasu stuka mi cos z przodu.
żeby to wynaleźli przekazywanie przez internet jaki to stuk :wink:
Zrób może tak->> podnieś przód samochodu za ramę i wykonaj skręt kół w prawo i rękoczynem :mrgreen: sprawdź ->> może pokarze gdzie jest ten stuk. Nie żeby źle oceniać obecnego mechanika ale czasami inny wzrok dostrzeże to czego nie widział obecny-->> tak dla sprawdzenia.

Odradzali mi przeglad w mojej miejscowosci, ze chlopaki wsprawdzaja wszystko i sie czepiaja. U mnie nic nie znalezli (liczylem ze znajda co stuka) ale przegladu nie przeszlo bo zamalowalem numer na ramie, musze wyszyscic zeby bylo numer widac tylko nie pamietam w ktorym miejscu byl ten numer, gdzie kolo tylnego prawego kola, chyba bardziej za kolem. Jutro bede szlifowal :)

Sprobuje zajzec do klockow

lukas 78 - 05-11-2011, 20:33

a luz na łożyskach kół sprawdzałeś
numer jest za tylnym kołem(patrząc w stronę tyłu auta) po prawej stronie ramy

[ Dodano: 06-11-2011, 18:44 ]
faraonix przypomniało mi się ,że na innym forum ktoś miał taki problem tu masz linka
http://www.forum4x4.pl/vi...hp?f=19&t=86211