[96-02]Lancer CK0 - [CK1A 1.3] belka pod silnik
lewap2 - 06-11-2011, 08:15 Temat postu: [CK1A 1.3] belka pod silnik Witam,
Mam Lancera 1.3 '99. Pękła w nim belka pod silnikiem. Belka ta, jest elementem do którego mocowany jest silnik. Belka wzdłuż samochodu, od przodu, pod chłodnicą, aż pod skrzynię biegów. dwie poduszki silnika są do niej mocowane. Opis trochę długawy, ale będzie wiadomo, o co chodzi.
Oczywiście byłoby najlepiej wymienić na używaną w dobrym stanie. Niestety nie mogę znaleźć na wymianę. Szukałem w Internecie (allegro, gumtree).
Czy ktoś z forumowiczów, może mi doradzić (jakieś telefony, maile) gdzie mógłbym znaleźć taką belkę? Może być komplet z poduszkami silnika, ale nie musi, bo poduszki są jeszcze, całkiem dobre.
Pozdrawiam
darkanian - 07-11-2011, 13:22
TUTAJ masz aukcję allegro na której jest rozbity lancer. Belka powinna być cała. Nigdy nie szukaj po częsciach na allegro tylko wyszukuj całe samochody powypadkowe na częsci. Nie dość, że większosci części, jako osbne aukcje, nie znajdziesz to z rozbitka najczęściej są tańsze.
W jaki sposób pekła Ci ta belka? Zahaczyłaś o coś czy po prostu przerdzewiała? Pytam bo u mnie też nieciekawie wygląda.
Pozdrowienia.
P.S. Czy ktoś się orientuję czy z colta będzie też pasować?
lewap2 - 08-11-2011, 07:47
Witam,
Dzięki za podpowiedź. Belkę zapewne kupię, dogaduje szczegóły, bo jest okazja kupić coś jeszcze.
Belka w moim Lancerze przerdzewiała i pękła.
Pozdrawiam
darkanian - 08-05-2012, 08:44
Odkopuję trochę temat bo teraz na mnie przyszła pora jesli chodzi o belkę.
Czy ktoś się orientuje czy bedzie pasowć od Colta CJ1A? Niby silnik ten sam i wiele części jest tych samych ale czy belka pod silnik też?
Pozdrowienia!
mkm - 12-05-2012, 05:39
darkanian, zrób fotę i poproś kogoś kto ma Colta o porównanie.
Ważne będą otwory mocujące i poduszki.
Możesz też sprawdzic w katalogach online po numerach części, ale to akurat może byc mylące.
Najpewniej jest zadzwonic do ASO i poprosic o sprawdzenie w ich systemie.
|
|
|