Carisma - FAQ - [Cari 1.8] Obudowa kolumny kierowniczej i mocowanie elementó
racenty - 07-11-2011, 14:57 Temat postu: [Cari 1.8] Obudowa kolumny kierowniczej i mocowanie elementó Witam,
W mojej Cari zauważyłem ze rusza się całą obudowa wraz ze elementami które ona maskuje, jest to trochę uciążliwe np. przy używaniu kierunkowskazów. Szukałem kiedyś już na to sposobu ale bez powodzenia. Jest tam jakaś śruba która jest za to odpowiedzialna? Rozkładał to już ktoś może? Głównie chodzi tu o ten biały plastik pod osłona zaraz za kierownica, do niego wszystko jest przykręcone z tego co widziałem.
SHARK1979 - 07-11-2011, 17:44
racenty,
W Colcie jak rozbierałem to była taka śruba blokująca z tego co pamiętam
gieras1988 - 08-07-2013, 20:06
Podłączę się do tematu.
Rozbierałem ostatnio plastiki za kierownicą i nie ma tam żadnej śruby odpowiedzialnej za mocowanie tego wszystkiego, są jakby 2 nity, ale z nimi nic nie da się zrobić.
Byłbym wdzięczny za wskazanie przyczyny bo strasznie to upierdliwe i migacz w lewo mi nie odbija przez to
racenty - 09-07-2013, 07:03
Był tam taki uchwyt z tego co pamiętam, miej więcej w połowie. Nie miałem tam żadnej śruby a był w nim gwint. Wkręciłem szpilkę na którą nakręciłem nakrętkę a na nią nałożyłem taka gumę którą wkręciłem na maxa. Problem zniknął.
sebkin - 10-07-2013, 15:26
racenty napisał/a: | Był tam taki uchwyt z tego co pamiętam, miej więcej w połowie. Nie miałem tam żadnej śruby a był w nim gwint. Wkręciłem szpilkę na którą nakręciłem nakrętkę a na nią nałożyłem taka gumę którą wkręciłem na maxa. Problem zniknął. |
masz jak zrobić zdjęcie?
racenty - 10-07-2013, 18:33
Zrobię w piątek i wrzucę.
[ Dodano: 12-07-2013, 17:49 ]
Trochę pomyliłem lokalizacje tego uchwytu. Wystarczy zdemontować dolną część obudowy kolumny kierowniczej. Uchwyt jest zaraz za stacyjką. Zrobiłem jak na foto poniżej i od czasu wpisu luzu brak...
Piwor - 14-07-2013, 01:24
gieras1988 napisał/a: | są jakby 2 nity, |
To są śruby ze zrywalną główką...
sebkin - 14-07-2013, 19:14
racenty napisał/a: | Zrobię w piątek i wrzucę.
[ Dodano: 12-07-2013, 17:49 ]
Trochę pomyliłem lokalizacje tego uchwytu. Wystarczy zdemontować dolną część obudowy kolumny kierowniczej. Uchwyt jest zaraz za stacyjką. Zrobiłem jak na foto poniżej i od czasu wpisu luzu brak...
Obrazek |
Podziękował. Obudowa siedzi stabilnie
|
|
|