To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Prośba o pomoc dla świeżaka

radzixWWA - 10-11-2011, 10:34
Temat postu: Prośba o pomoc dla świeżaka
Witam Serdecznie .

Nazywam się Radek, i chcę kupić Mitsubishi :) (jak w jakimś kółku wzajemnego wsparcia:) )

Urodził nam się dzieciaczek, i musimy przesiąść się na coś bardziej rodzinnego od naszego obecnego Audi A3 .

Wybór padł na Mitsubishi (choć rozważane było Mondeo, C5, Scenic, czy Laguna) , niestety nic absolutnie nie wiem na temat tego samochodu, tzn znam sportowe wersję EVO , niestety nic mi nie wiadomo o "cywilnych" modelach.

Do rzeczy. Będziemy mieć do wydania koło grudnia około 18-20 tyś, chcemy kupić coś co przez co najmniej 3 lata wytrzyma eksploatację po warszawskich drogach. Czy Lancer 2.0 w kombi się do tego nada?

Proszę o takie podstawowe info jak koszta części:

Rozrząd (czy silnik jest kolizyjny?) - ?
Tarcze i klocki (bo o tym już poczytałem że trzeba zainwestować w jakieś dobre) - ?
Sprzęgło (jak z wytrzymałością w 2l aucie?) - ?
Świece, kable WN (auto na pewno będzie eksploatowane tylko na benzynie, nie cierpię gazu) - ?
Zawieszenie - ? Słyszałem o drogim w naprawie tyle, czy to prawda?

Jak wygląda zabezpieczenie antykorozyjne? Czy auto rzeczywiście ma miekką karoserię?
Jak z bezpieczeństwem biernym? W wersji sport jest AŻ 8 poduszek, a w 1.6 tylko dwie? Czy auto ma jakieś wady które doskwierają? W A3 np jest to problem z dwumasem średnio co 50 tyś, oraz felerny wyświetlacz komputera pokładowego, oraz problemy z czujnikami abs-u,a jak jest w Lancerze?

Ogólnie proszę o info na co zwrócić uwagę przy zakupie? Czy można jakoś potwierdzić rzeczywisty przebieg? Jest opcja sprawdzenia na komputerze?