[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] Przedni reflektor - mocowanie żarówki drucikiem
Pieraś - 10-11-2011, 14:47 Temat postu: [EA2A/W 2.0] Przedni reflektor - mocowanie żarówki drucikiem Hej.
Nie pisząc co i jak krok po kroku idę wprost do rzeczy.
Żarówka w reflektorze trzyma się przy pomocy drucika, który jest przykręcony śrubką do obudowy, ta z kolei ma taki dzyndzel wystający, do którego drucik jest przyparty by nie wypadł.
Właśnie ten dzyndzel się ułamał i niestety drucik trzyma się tak, że żarówka ma luz.
Czy ktoś z tym kombinował? Nie chcę kupować na razie reflektora, czy też tego metalu całego co jest wkoło otworu lecz pod śrubkę dać podkładkę i ją zagiąć z jednej strony by dobrze przytrzymywała drut.
Hugo - 10-11-2011, 15:03
Pieraś napisał/a: | Reflektor trzyma się przy pomocy drucika | Eee, napewno?
motke - 10-11-2011, 15:13
penie chodzi koledze o żarówkę a nie reflektor. Grunt to dobrze zadać pytanie
Mi się urwał właśnie kawałek plastiku pod śrubką. To ją dospawałem, ale od bidy można przykleić lub dać właśnie podkładkę z jednej strony wygiętą.
Pieraś - 10-11-2011, 15:16
holipka ... oczywiście, że żarówkę Już aktualizuję opis
EDIT:
- done
EDIT:
- awaria usunieta, podkladka sie spisala idealnie
- jeszcze musze tylko kabelek od zasilania LPG opakowac w nowa skuwke, bo ta sie ulamala, poki co udalo mi sie bez niej zagniezdzic w uchwycie kabelek i dobrze docisnac blaszka, ktora zaciska sie sruba.
|
|
|