Carisma - Techniczne - Cari GDI szarpie przerywa dużo pali
kozaR - 11-11-2011, 16:04 Temat postu: Cari GDI szarpie przerywa dużo pali Witam po półrocznej przerwie od zaslepienia zaworu egr z moja cari zaczęło się dziać coś dziwnego a mianowicie samochod załapał strasznego muła przy dużym wzroście spalania, szarpie podczas jazdy i ciężko wkręca się na obroty a od 4 tyś przerywa zapala sie check engine gaśnie i tak w kółko POMOCY !!!! mam powoli juz dosyć tego silnika GDi :/ pomóżcie gdzie szukać przyczyny . padajaca pompa wc to raczej nie jest bo by nie zapalała cari , wtryski fajkocewki ???
bartekcari - 11-11-2011, 19:01
jak slysze o zmuleniu i wzroscie spalania to odrazu mysle o sondzie lambda
ale zaloze sie ze jak podepniesz do kompa to pokaze Ci blad 56
przerabialem to niedawno sprobuj pobawic sie zaworkiem na regulatorze cisnienia, u mnie to pomoglo bedziesz potrzebowal klucza imbusa 3mm i dobrego woltomierza to nic nie kosztuje, mozesz sprobowac
ale zacznij od komputera, przy GDI od tego sie zaczyna
xluki - 11-11-2011, 19:50
Dokladnie tak jak przedmówca pobawiłbym się voltomierzem i zaworkiem w pompie WC. U mnie pomogło.
sebkin - 11-11-2011, 22:42
inna sprawa to straszną głupotą było zaślepienie EGR
kozaR - 13-11-2011, 16:59
sonde lambde wymieniałem według evoscana działa dobrze tylko leniwa jest, regulatorem sie bawiłem niby tez w evoscanie pokazuje dobre ciśnienie a co do zaślepienia zaworu egr na niemieckim forum tak robili i problem rozwiazany, a nim zaślepiłem zawor egr cisnienie na garach było dobre bodajze jak pamietam 14,5 bara na każdym wiec tendencji do spalania stukowego nie bylo a samochod o niebo lepiej jeździl do niedawna, powoli juz wysiadam przy tym typie silnika GDI:/
bartekcari - 14-11-2011, 17:02
no to niefajnie :/ a komputer jaki blad pokazuje ?? 56 ??
kozaR - 16-11-2011, 18:58
bład 56
przemekx303 - 16-11-2011, 21:58
kozaR napisał/a: | regulatorem sie bawiłem niby tez w evoscanie pokazuje dobre ciśnienie |
niby dobre to jakie , albo trzyma sztywno w zakresie , albo faluje i go nie ma . Wrzuć logi z evoscana to może coś wspólnie uda się ustalić
bartekcari - 17-11-2011, 10:47
jezeli masz tylko blad 56 to na pewno, a wlasciwie na 95 % jestem pewny ze zabawa z tym zaworkiem pomoze przerabialem ten sam problem co Ty
|
|
|