Pajero III - jak się naciąga paski
hrycnet - 11-11-2011, 18:16 Temat postu: jak się naciąga paski Mam pytanie trochę prozaiczne, ale jak ostatnio naciągałem pasek od sprężarki to zerwałem naciąg. A teraz chciałbym naciągnąć dwa paski, które przechodzą od wentylatora do alternatora. Mam dylemat jak się je naciąga ?
zbyszekm2 - 12-11-2011, 00:44 Temat postu: Re: jak się naciąga paski
hrycnet napisał/a: | Mam pytanie trochę prozaiczne, ale jak ostatnio naciągałem pasek od sprężarki to zerwałem naciąg. A teraz chciałbym naciągnąć dwa paski, które przechodzą od wentylatora do alternatora. Mam dylemat jak się je naciąga ? |
Naciągasz alternatorem, zboku jest śruba do naciągu.
hrycnet - 12-11-2011, 08:26 Temat postu: Re: jak się naciąga paski
zbyszekm2 napisał/a: | hrycnet napisał/a: | Mam pytanie trochę prozaiczne, ale jak ostatnio naciągałem pasek od sprężarki to zerwałem naciąg. A teraz chciałbym naciągnąć dwa paski, które przechodzą od wentylatora do alternatora. Mam dylemat jak się je naciąga ? |
Naciągasz alternatorem, zboku jest śruba do naciągu. |
Tak myślałem Panie Zbyszku, ale tylko chcę się upewnić, czy trzeba jakąś przeciwnakrętke poluzować i w celu dobrego dojścia do alternatora zdejmuj się przylegający gumowy wąż?
Pozdrawiam.
[ Dodano: 13-11-2011, 15:16 ]
hrycnet napisał/a: | zbyszekm2 napisał/a: | hrycnet napisał/a: | Mam pytanie trochę prozaiczne, ale jak ostatnio naciągałem pasek od sprężarki to zerwałem naciąg. A teraz chciałbym naciągnąć dwa paski, które przechodzą od wentylatora do alternatora. Mam dylemat jak się je naciąga ? |
Naciągasz alternatorem, zboku jest śruba do naciągu. |
Tak myślałem Panie Zbyszku, ale tylko chcę się upewnić, czy trzeba jakąś przeciwnakrętke poluzować i w celu dobrego dojścia do alternatora zdejmuj się przylegający gumowy wąż?
Pozdrawiam. |
Dobrze jak zwykle wystarczy dobrze się przyjrzeć jest przeciwnakrętka. Nie trzeba ściągać rur gumowych, ale dojście jak na tak dużą maszynę prawie jak FIAT 126p.
Pozdrowienia.
|
|
|