To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - jak się naciąga paski

hrycnet - 11-11-2011, 18:16
Temat postu: jak się naciąga paski
Mam pytanie trochę prozaiczne, ale jak ostatnio naciągałem pasek od sprężarki to zerwałem naciąg. A teraz chciałbym naciągnąć dwa paski, które przechodzą od wentylatora do alternatora. Mam dylemat jak się je naciąga ?
zbyszekm2 - 12-11-2011, 00:44
Temat postu: Re: jak się naciąga paski
hrycnet napisał/a:
Mam pytanie trochę prozaiczne, ale jak ostatnio naciągałem pasek od sprężarki to zerwałem naciąg. A teraz chciałbym naciągnąć dwa paski, które przechodzą od wentylatora do alternatora. Mam dylemat jak się je naciąga ?

Naciągasz alternatorem, zboku jest śruba do naciągu.

hrycnet - 12-11-2011, 08:26
Temat postu: Re: jak się naciąga paski
zbyszekm2 napisał/a:
hrycnet napisał/a:

Tak myślałem Panie Zbyszku, ale tylko chcę się upewnić, czy trzeba jakąś przeciwnakrętke poluzować i w celu dobrego dojścia do alternatora zdejmuj się przylegający gumowy wąż?
Pozdrawiam.

[ Dodano: 13-11-2011, 15:16 ]
hrycnet napisał/a:
zbyszekm2 napisał/a:
hrycnet napisał/a:

Tak myślałem Panie Zbyszku, ale tylko chcę się upewnić, czy trzeba jakąś przeciwnakrętke poluzować i w celu dobrego dojścia do alternatora zdejmuj się przylegający gumowy wąż?
Pozdrawiam.

Dobrze jak zwykle wystarczy dobrze się przyjrzeć jest przeciwnakrętka. Nie trzeba ściągać rur gumowych, ale dojście jak na tak dużą maszynę prawie jak FIAT 126p.
Pozdrowienia.