Outlander II Ogólne - [II 2.0 DID] Przerywa podczas rzyspieszenia
benq872 - 14-11-2011, 14:59 Temat postu: [II 2.0 DID] Przerywa podczas rzyspieszenia witam serdecznie wszystkich. Mam takie pytanie związane z 2-litrowym, 3 letnim outlanderem:)
Ostatnio zauwarzylem, że na 3-4 biegu dodając wiecej gazu auto zaczyna przerywac. Co prawda zbiera sie, ale strasznie szarpie. Zauważlem też, że dzieje sie tak jak auto nie jest rozgrzane.
Np. dzis auto pochodzilo z 5 minut zanim ruszylem, przejechalem z 5 km i cos takiego sie dzialo, a po pewnym czasie np. 30 minut juz bylo ok. Jestem przed wymiana filtru paliwa, ale nie wydaje mi sie, zeby to mialo cos do rzeczy. Czy spotkał się ktoś z Was z taką sytyacją?
Z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam
KaMiKaZe - 16-11-2011, 09:13
Nie chcę snuć czarnych scenariuszy, ale takie przydławianie przy energicznym przyspieszaniu może sugerować problemy z turbiną.
AndrzejKrok - 16-11-2011, 11:21
kierowniczki zapieczone
benq872 - 16-11-2011, 11:31
Bylem dzis w zaprzyjaznionym serwisie i Serwisant powiedzial, ze moze sie tak dziac przez filtry paliwa oraz powietrza. Jutro bede wymienial olej i powymieniam wszystkie filtry i zobaczymy. Oczywiscie napisze czy cos sie zmienilo, pozdro
|
|
|