[02-06]Lancer CS0 - [CSx Ogólne] Różnice przed- polift
demoniszcze - 18-11-2011, 10:42 Temat postu: [CSx Ogólne] Różnice przed- polift Witam!
Tak z ciekawości, jakie są różnice pomiędzy Lancerem CSO przed i po liftem? na forum nie znalazłem konkretów, jak porównuje zdjęcie przodu też nic nie rzuca się w oczy. W necie znalazłem tylko lakoniczną informację o "odświeżeniu" pasa przedniego... I to najbardziej mnie nurtuje co się zmieniło poza lampami czarnymi w środku ??
ze środka to:
- czarne zegary
- inne pokrętła od nawiewów(chyba w opcji klimatronik??)
- coś jeszcze?
przykłady z allegro:
2003 ale nie sport - czyli teoretycznie przedlift
dalej 2003 inne lampy ?
2007
krzychu - 18-11-2011, 11:38
Tan 2007 to zapewne 1,6 bo nie ma dokładek... Zmian jest kilka, ale zależy też od wersji silnikowych. Teraz nie ma za dużo czasu na szukanie zdjęci itd:
wspólne:
- inny zderzak z przodu
- radio powędrowało wyżej i zrobiono miejsce na 2DIN.
- nawiewy poszły niżej + klima automatyczna nazywana także climatronikiem
- 6 poduszek powietrznych
dla 1,6:
- zmiana kierownicy z wiekowej na taka bardziej cywilizowaną
- zmiana zegarów z wiekowych na jakieś nowsze (chyba takie jak w 2.0 przed liftem?)
dla 2.0:
- wprowadzono dokładkę do zderzaka przód i tył (przed liftem jest tylko progowa dokładka)
- kierownica z aluminium na aluminium czarne (ale to zmieniło się trochę wcześniej w 2005 roku)
- zegary z biały na czarne (ale to zmieniło się trochę wcześniej w 2005 roku)
jak sobie coś jeszcze przypomnę to dopiszę.
Z tego co pamięta lampy różnią się zależnie od wersji a nie rocznika. 2.0 ma przyciemnianie klosze przednie, a tylne w wersji lexus lock (sedan)?
Misiek :) - 18-11-2011, 19:45
Pas przedni czyli inny zderzak (zobacz halogeny i dół obok nich), inny wzór atrapy chłodnicy, no i te nieszczęsne przeniesienie pokręteł co dla mnie jest pomyłką
krzychu - 18-11-2011, 19:58
Misiek napisał/a: | no i te nieszczęsne przeniesienie pokręteł co dla mnie jest pomyłką |
Możesz wyjaśnić? Może swoimi kręcisz parę razy dziennie, ja parę razy w miesiącu... Częściej montuje panel radia niż dotykam pokręteł...
Misiek :) - 18-11-2011, 20:10
Ja nie ruszam panelu radia, ale bawię się radiem. Pokrętłami reguluję nawiew kilka razy dziennie.
Ja osobiście wolę bo:
1) wygląd mi się bardziej podoba
2) Wolałem większy schowek
3) Wsadziłem sobie CB zamiast schowka dolnego. Nie wystaje za bardzo, mam je pod ręką i nie rzuca się w oczy.
demoniszcze - 18-11-2011, 20:12
Czy to zmiany na lepsze? Zależy chyba od gustu mi np. bardziej podobają się białe zegary i kierownica z jaśniejszego aluminium
Misiek :) - 18-11-2011, 20:53
Ja uwielbiam moje ciemne zegary i może być jasne alu chociaż wolał bym kierownice ten sam kształt tylko bez alu e skórą w tym miejscu
cefaloid - 28-11-2011, 01:00
krzychu napisał/a: |
dla 1,6:
- zmiana kierownicy z wiekowej na taka bardziej cywilizowaną
- zmiana zegarów z wiekowych na jakieś nowsze (chyba takie jak w 2.0 przed liftem?)
|
- kierownica i drążek zmiany biegów są po lifcie skórzane, z Colta. Ale bywa też montowana Momo. Duży plus za pozbycie się kierownicy rodem z traktora Ursus C-330.
- ta listwa deski w której jest zegarek jest matowa a nie błyszcząca jak psie organy rozrodcze
- zegary są białe ale chyba nie w każdej wersji
- przyciemnianych reflektorów nie odnotowałem. W srebrnym nadwoziu wyglądały by tragicznie....
krzychu - 28-11-2011, 09:28
cefaloid napisał/a: |
- przyciemnianych reflektorów nie odnotowałem. W srebrnym nadwoziu wyglądały by tragicznie.... |
Są w 2.0. A czy tragiczne? Mnie się podobają:
Gorzej wyglądają te tylne lexus lock w czarnym.
SQ - 28-11-2011, 19:18
właśnie, czemu tragicznie? fajnie się komponują bo nie są bardzo czarne, raczej taki grafit, metalik. Pasuje do atrapy chłodnicy, i u mnie do ciemnych szyb z tyłu
Czarnego lancerlota widziałem tylko na zdj. i moim zdaniem wyglądał gorzej.
Co do tylnych lamp w sedanie, zgadzam się z Krzychem
a ja zegary mam czarne, ale nie łapię jakie w jakiej wersji powinny być...
krzychu - 28-11-2011, 19:33
W poprzednich rocznikach w 2.0 były białe. Po lifcie w 1,6 też są białe.
tony01 - 03-02-2012, 16:48
Witam. Może tu spróbuje. Jak i czym spolerować klosz w przedniej lampie
demoniszcze - 04-02-2012, 09:28
Hej, to zależy jak mocno jest on porysowany??
Przy lajtowych zarysowaniach polecam np. http://www.sklep.polishan...tic-polish.html lub każdy inny środek do lekkiego polerowania ręcznego przezroczystego tworzywa są banalne w aplikacji i pracy, efekty dobre... Jak sie zrobi ciepło pokaże zdjęcia jak to wygląda...
przy konkretniejszych zarysowaniach tylko papier ścierny o różnej gramaturze i pasty polerskie... polecam lekturę całego forum, znajdziesz wszystko...
np.
http://forum.kosmetykaaut...p?t=583&start=0
http://forum.kosmetykaaut...?t=2232&start=0
tony01 - 04-02-2012, 17:49
Dzięki
adamg24 - 28-05-2013, 22:20
Witam wszystkich, jestem tutaj nowy, to mój pierwszy post, mam pytanie odnośnie zderzaka Nie chciałem zakładać nowego tematu, myśle, że ten jest odpowiedni. Czy przedliftowy zderzak pasuje do modeli po liftingu?
|
|
|