[92-96]Galant E5xA - [2.0 GLSTD (E57A) ] nie działa ssanie....
PSHEMO1985 - 21-11-2011, 08:35 Temat postu: [2.0 GLSTD (E57A) ] nie działa ssanie.... Witam:)
W moim Galancie nie działa ssanie... wiem ze za regulacje ssania odpowiada tłoczek termiczny, co moze byc przyczyna i jak go naprawi?? Czy ktos z forumowiczow mial podbny problem w swoim galancie?
milo - 21-11-2011, 20:51
Inaczej kat wtrysku sie zmienia jaki masz problem trzpień z tłoczka sie nie wysuwa ?miałem galanta 1,8 td taka sama konstrukcja
PSHEMO1985 - 22-11-2011, 09:13
dokladnie trzpien tłoczka sie nie wysuwa, jak go naprawic? jak to zrobiles w swoim galu??
milo - 22-11-2011, 19:04
PSHEMO1985 napisał/a: | dokladnie trzpien tłoczka sie nie wysuwa, jak go naprawic? jak to zrobiles w swoim galu?? | U mnie działał miałem dodatkowa pompę wtryskową i dokładnie jej się przyjrzałem rozebrałem , a więc musisz spuścić płyn chłodniczy cały tłoczek wraz z wkładem wyjmuje się z obudowy -korpusu jest seger zabezpieczajacy ale najpierw zaznacz pozycje dzwigienek... sprawdzanie tak samo jak termostatu wrzucasz do goracej wody cały wkład z trzpieniem i obserwujesz jak sie nie wysuwa to do wymiany... proste zadanie
slavo_p - 27-03-2012, 21:16
panowie na jakiej zasadzie działa ten silniczek termiczny ssania ???? czy jak sie trzpien wysówa to sie załancza ssanie ?? bo jak ręcznie pociągne dzwignie to nic sie nie dzieje
Wszyc - 27-03-2012, 21:38
trzpień jak się wysuwa to popycha po prostu krzywkę od gazu tą do której jest utwierdzona linka gazu i podnosi obroty
slavo_p - 01-04-2012, 15:57
a nie czasami odwrotnie ??jak jest zimno to trzpien sie chowa i podciąga krzywke gazu a jak jak sie podniesie temperatura trzpien sie wysówa i zwalnia ciegno gazu .
inaczej nie moze byc przynajmniej u mnie gdyby było tak jak kolega pisze to trzpien musiałby sie wysówac wraz ze spadkiem temperatury , ale nawet gdyby sie wysówał to niema mozliwosci by podciągał ciegno gazu......
milo - 01-04-2012, 18:20
Wszyc napisał/a: | trzpień jak się wysuwa to popycha po prostu krzywkę od gazu tą do której jest utwierdzona linka gazu i podnosi obroty |
Na pewno i jeszcze zmienia kat wtrysku
slavo_p napisał/a: | a nie czasami odwrotnie ??jak jest zimno to trzpien sie chowa i podciąga krzywke gazu a jak jak sie podniesie temperatura trzpien sie wysówa i zwalnia ciegno gazu .
|
Trzpień przestawia kat wtrysku i podnosi obroty
Wszyc - 01-04-2012, 18:53
milo napisał/a: | Na pewno NIE |
Nie chce mi się kłócić mam ten szajs przed sobą i nawet oglądałem sobie go przy pracy zdjęć tez zamieszczałem kupę nie chce mi się po raz setny powtarzać jak z tymi lampkami na desce w E5 co temat trzeba opisywać od nowa a nikt się nawet nie pofatyguje zajrzeć do manuala samochodu
milo - 01-04-2012, 19:08
Wszyc napisał/a: | Nie chce mi się kłócić mam ten szajs przed sobą i nawet oglądałem sobie go przy pracy |
Dobrze piszesz tylko jeszcze przstawia kat wtrysku co z rana jak zimny lepiej uruchomić jest
Wszyc - 01-04-2012, 19:15
jak będę miał wolną chwilę to podejdę zobaczyć pompę albo ją rozkręce w drobny mak i zobaczę jak to wszystko wygląda po podsunąłeś mi ciekawostkę z tym kątem zobaczymy
slavo_p - 01-04-2012, 19:31
jak auto jest zimne trzpien sie chowa , kąt wtrysku sie zmienia a trzpien od kąta wtrysku pociąga za sobą trzpien od gazu . inaczej nie moze byc .jak sie autko zagrzeje trzpien sie wysówa i zwalnia naciąg trzpienia linki gazu i obroty spadają
[ Dodano: 08-06-2012, 23:31 ]
wymieniłem pompe
|
|
|