To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - TAXI ; Eclipse

Anonymous - 06-09-2005, 19:19
Temat postu: TAXI ; Eclipse
Witam, myśle że większość z was widziała film TAXI (oryginał oczywiście). Film jak film, śmiszny taki, ale jedna rzecz baaaardzo mi się podoba. Dźwięk silnika, to poprostu muzyka dla moich uszu. I teraz chciałem was zapytać czy dźwięk jaki wydaje z siebie biała 406-stka jest naprawde do uzyskania z 4-cylindrowego silnika (a nie jest wycięty z jakegoś V10) oczywiście z połączeniem jakiegoś konkretnego wydechu. Pytam was o to bo poprostu uwielbiam słuchać pracy tego silnika i gdybym mógł uzyskać taki dźwięk z 4G63T był bym poprostu :D
Matejko - 06-09-2005, 21:03

hmmm jest taki dzwiek bo to nie 4cylindrowy tylko widlasta szostka
Anonymous - 06-09-2005, 22:09

A można coś takiego uzyskać z 4-cylindrowego :?:
kiepuczi - 06-09-2005, 22:21

dzwieku 6V nie uzyskasz ale mozesz uzyskac cos pieknieszego, basowe brzmienie subaru STI , z swistem external westgate jak z evo :) ) ( nie myslic z dzwiekiem BOV) po prostu wstaw garetta turbinke trim 50 -57, external westgate Mark II, 3 calowe downpipe , 3 cale High Flow cat, ( bez za glosne jest, w miare uznania) najwazniejszy jest tu cat back, np apex N1, moj mruczy calkiem milo dla ucha :) ) na wolnych obrotach jak i w akcjii:
Anonymous - 06-09-2005, 23:04

A była by możliwość żebyś wrzucił na forum jakieś krótkie nagranie z pracą silnika, na luzie i na obrotach? :wink:

Powiedziałeś że to lepiej brzmi i teraz mnie ciekawość zżera :P

Gdybyś mógł to dla mnie zrobić był bym bardzo bardzo wdzięczny :wink:

kiepuczi - 06-09-2005, 23:54

polecam linka, tam jest piekny glos takiego wydechu i external westgate.
exhaust sound

luk_szc - 07-09-2005, 00:30

He he - to ja widziałem i słyszłem 126p z emulatorem i głośnikami w kratkach 12-to cylinrowca - brzęczał całkiem nieźle - tymbardziej , że było to sprzężone z pedałem gazu :D
Anonymous - 07-09-2005, 14:24

Heh, no ładnie gada, choć jeśli o mnie chodzi to bym zmienił westgate, akurat ten świst mi się srednio podoba. No ale to moje zdanie, a ze zdaniami to chyba tak jak z opiniami według Hubusia :lol:
Anonymous - 12-12-2005, 10:22

kiepuczi napisał/a:
polecam linka, tam jest piekny glos takiego wydechu i external westgate.
exhaust sound

:twisted: dobre dobre :twisted: