To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - propozycje prezentów

bastek - 22-11-2011, 07:05
Temat postu: propozycje prezentów
witam,
jako ze sezon prezentowy się zaczął napiszcie proszę jakies propozycje prezentowe. co dostaliscie, co byście chcieli dostać, co kupiliście, co kupicie

zarówno dla dzieci, ale też dla dorosłych, dla dziadków (z nimi większy problem.....)

u mnie jest na liscie 17 pozycji... ale propozycji jeszcze nie mam, w sobotę pewnie burza mózgów i allegro

Pieraś - 22-11-2011, 10:27

www.toys4boys.pl czy jakos tak :) fajne maja gadzety
Jassmina - 22-11-2011, 11:45

Ja w tym roku będę się trzymać z wielkiego daleka od wszelkich hiper, mega, extra marketów, galerii i innych miejsc tłocząco - zgniatających.
Jak najdalej od szalonego tłumu konsumentów z przekrwionymi oczami!

W tym roku na spokojnie "Kup Teraz"
Taki jest plan!

A co do prezentów dla Dziadków – rzeczywiście trudno wybrać coś co jednocześnie sprawi przyjemność i się przyda (przydatność to główna cecha pożądana przez moją Babcię ;)

Ja co roku robię „Paczkę z Dobrociami”.
Kupuję w kwiaciarni folię przezroczystą, kokardę i pakuję w nią ciacha, czekolady, kawusię, smakowe herbatki i inne pyszności, co by sobie Dziadki wesoło chrupały Panoramę oglądając :)

yalook - 22-11-2011, 12:15

Jassmina napisał/a:
przydatność to główna cecha pożądana przez moją Babcię
argument: 'przecież wszystko już mamy' jest nie do przebicia... :mrgreen: Dlatego u mnie zazwyczaj kupowało się prezenty tylko dzieciom
Student - 22-11-2011, 12:20

Dla dzieciaków klocki COBI - Mała Armia, syn ma już, czołg, armatę, jonkę patrolową, samolot, samolot - stawiacz min, na mikołajki dostanie wóz pancerny a na choinkę niszczyciela 70cm.
Jest to fajna alternatywa do LEGO którego ceny powalają z nóg.

Córka oczywiście: kareta z klocków na mikołajki i domek z klocjków dla lalek co by małą armię rozweselały :badgrin: to na choinkę
+ dodatki które mi wpadną w rękę.

Problem jest z żoną i tutaj czekam na poradę: perfumy, bielizna, rózga :badgrin:

A, tata już sobie kupił kołowrotek na wiosnę do wędki :lol: co by mikołaj nie zapomniał.

m6riano - 22-11-2011, 13:12

Ja tam zawsze robie zakupy na stadionie albo innej wólce kosowskiej...;-)
o 4 rano nie ma kolejek..i zakupy dla całej rodziny to max 40-50 minut..;-)

Pieraś - 22-11-2011, 14:01

Ja 5 letniemu mojemu synowi właśnie na 5 urodziny kupiłem tablicę suchościeralną.
jaca71 - 22-11-2011, 14:53

bastek1 napisał/a:
dla dziadków
mam elektryczny koc bo im nogi marzną. Poduszki elektrycznej nie polecam, ale koc? jak najbardziej.
bastek - 22-11-2011, 22:13

dzięki za odpowoiedzi :)
tacie mojemu -transmitter taki z walkamana do radia samochodowego - warto? nagrywa bardzo dużo na taśmy audycji, słucha potem z walkmana przez głośnik. lub może lepiej wymiana radia na kaseciaka w samochodzie?
paniom wszsykim - rajstopy z wzorkiem :)
dzeiciaki - starszy (6 lat) ostatnio ma fazę na gwiezdne wojny, więc coś z tego
młodsza (3 lata) - ten pomysł z domkiem OK

chrześniaki - pewnie Cobi lub takie coś metalowego do skręcania (mały konstruktor czy coś)

Uwex - 23-11-2011, 08:53

bastek1 - jeśli już pokupiłeś, to trudno, jeśli nie, to zadaj paniom na ichniejszym forum (Forum dla Pań) pytanie czego nie chciałyby dostać w prezencie gwiazdkowym. Możesz się zdziwić :lol:
Jassmina - 23-11-2011, 09:10

...a jeśli już skazałeś je na rajstopy z wzorkiem, to dorzuć chociaż goździka! :mrgreen:
bastek - 23-11-2011, 11:28

eee, wzorek jest z gatunku smiesznych - taki u nas zwyczaj od kilku lat - na mikołajki :)
np ja w zeszłym roku dostałem krawat w kufle piwne, a dziewczyny skarpetki z 5-ma palcami, też wzorzyste mocno :)

koszmarek - 23-11-2011, 12:00

Ja nie pamiętam co było w zeszłym roku ale w tym roku będę odbarowywać tylko rodziców, siostrę i Marka.
W zasadzie prezenty są upatrzone- sweterek dla siostry, dla taty kosmetyki, a dla Marka... ciii ;)

Problem mam tylko z mamą ale to zobaczymy co będzie potrzebowała :)

mstrucz - 23-11-2011, 12:43

Ja mojemu szkrabowi (6l) kupiłem cały zestaw Grunwald z Cobi. W porównaniu do Lego za mały zestaw tu mam całe pole bitwy z zamkami, namiotami, mostami itp. A jakościowo te Cobi są naprawdę dobre.
Tak samo przedtem kupowaliśmy mu zamiast Duplo klocki Jinxin czy jakoś tak z Allegro i powiem, że te to w ogóle rewelacja była. Dokładne kopie zestawów Duplo (z elektrycznymi pojazdami) a jakościowo nigdy nie wiedziałem, czy trzymam chińczyka czy oryginał w ręku.

Pieraś - 25-11-2011, 08:00

Dla dzieci miedzy 5-10 lat, gra LOTTI KAROTTI .. sam w to synem gralem :)
Dzieciom na pewno sie spodoba.
http://allegro.pl/s-szalo...1935688541.html