To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Ciepły nie pali

GutekM - 25-11-2011, 14:32
Temat postu: Ciepły nie pali
Witam. Mam problem, ponieważ zimne auto pali na dotyk, jednak gdy próbuje odpalić w ciepłe dni, tudzież gdy silnik jest ciepły rozrusznik nie kręci. Przekaźnik pstryka i to wszystko. To wina rozrusznika czy może przewodów? Proszę o rady. Pozdrawiam.
mario mario - 25-11-2011, 15:49

Po nitce do kłębka. Może pod wpływem ciepła jakaś kostka odkształca się lub jakiś styk i nie łączy. Może w samym rozruszniku coś pod wpływem ciepła odkształca się i nie łączy.
milo - 25-11-2011, 16:21

Spróbuj na ciepłym jak nie odpala to na krótko przewodem plusowym z akumulatora do rozrusznika możliwe szczotki lub styki w elektromagnesie
Wszyc - 25-11-2011, 17:11

Masz wtyczkę na cewce rozrusznika taki jedyny cienki kabel co idzie na rozrusznik wypnij sprawdź czy pojawia się napięcie na tym kablu po przekręceniu stacyjki na start jeżeli się pojawia to rozrusznik prawdopodobnie się zawiesza polecam rozkręcić tył i sprawdzić jak się mają szczotki często są dobre a mają ośniedziałe prowadnice i się blokują jak tak jest wyjąć przeczyścić wsadzić i chodzi....
Jak nie ma napięcia w co wątpię bo tu niewidzę co by miała temperatura do działania pozostałych elementów układu rozruchowego no ale jeżeli tak by się zdarzyło to zawiesza się przekaźnik zapłonu albo coś po drodze do stacyjki ale to raczej mało prawdopodobne :P

Stawiam na zawieszone 2 z 4 szczotek rozrusznika :P

k@rol - 25-11-2011, 17:21

Ja tak miałem w "służbowym" peugeocie, zimny zapalał a jak się nagrzał to lipa, po jakimś czasie trzeba już było na pych odpalać... no i rozrusznik do wymiany