Outlander II GEN Techniczne - chwilowe spalanie - zawiesza się
jorzyk1976 - 26-11-2011, 15:28 Temat postu: chwilowe spalanie - zawiesza się mam prośbę do wszystkich czy ktoś mógłby sprawdzić w swoim outku czy ma tak samo jak ja a mianowicie jak przyśpieszam to czasami znika chwilowe spalanie pojawiają się kreski tak jak np. toczyć sie z górki bez wyrzucania biegu i bez gazu wtedy jest chwilowe spalanie zero to jest normalne. to się dzieje na każdym biegu w granicy 2tys/obr przy gwałtownym dodawaniu gazu. wygląda to tak że gdy przyśpieszamy oczywiście spalanie gwałtownie wzrasta obroty też i w pewnym momencie kreski i po kilku sekundach znowu widać wskaźnik ale już wyższy lub niższy jak zdejmę nogę z gazu. czy u was jest tak samo proszę o zweryfikowanie mojego przypadku.
lexus - 26-11-2011, 16:36
Coś u ciebie nie tak z kompem .U mnie nic takiego się nie dzieje .Spróbuj reset przez zdjęcie klemy,może tylko się zawiesił
mitsu00 - 26-11-2011, 16:52 Temat postu: Re: chwilowe spalanie - zawiesza się
jorzyk1976 napisał/a: | mam prośbę do wszystkich czy ktoś mógłby sprawdzić w swoim outku czy ma tak samo jak ja a mianowicie jak przyśpieszam to czasami znika chwilowe spalanie pojawiają się kreski tak jak np. toczyć sie z górki bez wyrzucania biegu i bez gazu wtedy jest chwilowe spalanie zero to jest normalne. to się dzieje na każdym biegu w granicy 2tys/obr przy gwałtownym dodawaniu gazu. wygląda to tak że gdy przyśpieszamy oczywiście spalanie gwałtownie wzrasta obroty też i w pewnym momencie kreski i po kilku sekundach znowu widać wskaźnik ale już wyższy lub niższy jak zdejmę nogę z gazu. czy u was jest tak samo proszę o zweryfikowanie mojego przypadku. | Sprzedaj chlopie ten egzemplarz. Same problemy z nim masz tylko... Szkoda zdrowia na serwisy
jorzyk1976 - 26-11-2011, 17:02
lexus napisał/a: | Coś u ciebie nie tak z kompem .U mnie nic takiego się nie dzieje .Spróbuj reset przez zdjęcie klemy,może tylko się zawiesił |
nic mu się nie stanie ?
lexus - 26-11-2011, 17:10
Na pewno nie .Nic się nie stanie
jaceksu79 - 26-11-2011, 18:11
jorzyk1976 napisał/a: | nic mu się nie stanie ? |
nic
mitsu00 napisał/a: | Sprzedaj chlopie ten egzemplarz |
dawno już to delikatnie sugerowałem
jorzyk1976 - 26-11-2011, 18:27
to powiedz co mam kupić aby sie nie psuło ?!
mitsu00 - 26-11-2011, 18:32
jorzyk1976 napisał/a: | to powiedz co mam kupić aby sie nie psuło ?! | Jesli podoba ci sie OII to po prostu ustrzel inny egzemplarz. Zawsze trafiaja sie "poniedzialkowe" egzemplarze, albo jakies "skladaki", a czytajac twoje posty, odnosze wrazenie ze na taki trafiles... Bez urazy, ale ja dawno bym tak zrobil.
jaceksu79 - 26-11-2011, 18:32
outlandera w benzynie 2,4 z CVT - odpuść sobie nowoczesne diesle oraz 2.0 TDI
jedyny rozsądny outlander którym da się pojeździć
mitsu00 - 26-11-2011, 18:36
jaceksu79 napisał/a: | outlandera w benzynie 2,4 z CVT
jedyny rozsądny outlander którym da się pojeździć | Hehehehe, a ty kolego to choroby morskiej nie dostajesz kolyszac sie ta Cytrynka po polskich drogach? Jak dla mnie France sa za miekkie i mnie mdli jezdzac nimi
jaceksu79 - 26-11-2011, 18:38
mitsu00 napisał/a: | Hehehehe, a ty kolego to choroby morskiej nie dostajesz kolyszac sie ta Cytrynka po polskich drogach? Jak dla mnie France sa za miekkie i mnie mdli jezdzac nimi |
nic bardziej mylnego
hydroactive 3 jest samo adoptującym się zawieszeniem
- jedziesz po dziurach to ci się podnosi o 2 cm
- jedziesz szybciej to ci się obniża
- bierzesz zakręty ostrzej to ci sie usztywnia, ze ma zerowe wychyły
- oczywiści jest jeszcze jeden guziczek o nazwie SPORT - wtedy jest sztywny jak kołek
Do tego V6 - i jestem zakochany
PS> poza tym nie wiem czy wiesz, ale te zawieszenia są jedna z najbardziej trwałych w autach - nie mają amorów tylko siłowniki jak w koparce i sfery w cenie 50zł za sztukę co wystarczają na 150kkm
jorzyk1976 - 26-11-2011, 18:39
a tak na poważnie co mierzy chwilowe spalanie jaki element silnika lub inny podzespół?
jaceksu79 - 26-11-2011, 18:41
jorzyk1976 napisał/a: | a tak na poważnie co mierzy chwilowe spalanie jaki element silnika lub inny podzespół? |
nie ma czegoś takiego
Po prostu ECU silnika
mitsu00 - 26-11-2011, 18:42
jaceksu79 napisał/a: |
nic bardziej mylnego
hydroactive 3 jest samo adoptującym się zawieszeniem
- jedziesz po dziurach to ci się podnosi o 2 cm
- jedziesz szybciej to ci się obniża
- bierzesz zakręty ostrzej to ci sie usztywnia, ze ma zerowe wychyły
- oczywiści jest jeszcze jeden guziczek o nazwie SPORT - wtedy jest sztywny jak kołek
Do tego V6 - i jestem zakochany | Ooooo, a to ciekawe. Tydzien temu bedac w Szczecinie sluzbowo mialem Meganke z Avisa i myslalem ze sie pozygam, taka mieekka zawiecha w niej byla.
jaceksu79 - 26-11-2011, 18:43
Ale megane nie mają hydroactive
zwykłe zawieszenie
[ Dodano: 26-11-2011, 18:44 ]
PS. zobacz filmik u mnie w podpisie
|
|
|