To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - chwilowe spalanie - zawiesza się

jorzyk1976 - 26-11-2011, 15:28
Temat postu: chwilowe spalanie - zawiesza się
mam prośbę do wszystkich czy ktoś mógłby sprawdzić w swoim outku czy ma tak samo jak ja a mianowicie jak przyśpieszam to czasami znika chwilowe spalanie pojawiają się kreski tak jak np. toczyć sie z górki bez wyrzucania biegu i bez gazu wtedy jest chwilowe spalanie zero to jest normalne. to się dzieje na każdym biegu w granicy 2tys/obr przy gwałtownym dodawaniu gazu. wygląda to tak że gdy przyśpieszamy oczywiście spalanie gwałtownie wzrasta obroty też i w pewnym momencie kreski i po kilku sekundach znowu widać wskaźnik ale już wyższy lub niższy jak zdejmę nogę z gazu. czy u was jest tak samo proszę o zweryfikowanie mojego przypadku.
lexus - 26-11-2011, 16:36

Coś u ciebie nie tak z kompem .U mnie nic takiego się nie dzieje .Spróbuj reset przez zdjęcie klemy,może tylko się zawiesił
mitsu00 - 26-11-2011, 16:52
Temat postu: Re: chwilowe spalanie - zawiesza się
jorzyk1976 napisał/a:
mam prośbę do wszystkich czy ktoś mógłby sprawdzić w swoim outku czy ma tak samo jak ja a mianowicie jak przyśpieszam to czasami znika chwilowe spalanie pojawiają się kreski tak jak np. toczyć sie z górki bez wyrzucania biegu i bez gazu wtedy jest chwilowe spalanie zero to jest normalne. to się dzieje na każdym biegu w granicy 2tys/obr przy gwałtownym dodawaniu gazu. wygląda to tak że gdy przyśpieszamy oczywiście spalanie gwałtownie wzrasta obroty też i w pewnym momencie kreski i po kilku sekundach znowu widać wskaźnik ale już wyższy lub niższy jak zdejmę nogę z gazu. czy u was jest tak samo proszę o zweryfikowanie mojego przypadku.
Sprzedaj chlopie ten egzemplarz. Same problemy z nim masz tylko... Szkoda zdrowia na serwisy :wink:
jorzyk1976 - 26-11-2011, 17:02

lexus napisał/a:
Coś u ciebie nie tak z kompem .U mnie nic takiego się nie dzieje .Spróbuj reset przez zdjęcie klemy,może tylko się zawiesił

nic mu się nie stanie ?

lexus - 26-11-2011, 17:10

Na pewno nie .Nic się nie stanie
jaceksu79 - 26-11-2011, 18:11

jorzyk1976 napisał/a:
nic mu się nie stanie ?

nic
mitsu00 napisał/a:
Sprzedaj chlopie ten egzemplarz

dawno już to delikatnie sugerowałem :wink:

jorzyk1976 - 26-11-2011, 18:27

to powiedz co mam kupić aby sie nie psuło ?!
mitsu00 - 26-11-2011, 18:32

jorzyk1976 napisał/a:
to powiedz co mam kupić aby sie nie psuło ?!
Jesli podoba ci sie OII to po prostu ustrzel inny egzemplarz. Zawsze trafiaja sie "poniedzialkowe" egzemplarze, albo jakies "skladaki", a czytajac twoje posty, odnosze wrazenie ze na taki trafiles... Bez urazy, ale ja dawno bym tak zrobil.
jaceksu79 - 26-11-2011, 18:32

outlandera w benzynie 2,4 z CVT - odpuść sobie nowoczesne diesle oraz 2.0 TDI
jedyny rozsądny outlander którym da się pojeździć

mitsu00 - 26-11-2011, 18:36

jaceksu79 napisał/a:
outlandera w benzynie 2,4 z CVT
jedyny rozsądny outlander którym da się pojeździć
Hehehehe, a ty kolego to choroby morskiej nie dostajesz kolyszac sie ta Cytrynka po polskich drogach? :mrgreen: Jak dla mnie France sa za miekkie i mnie mdli jezdzac nimi :finga:
jaceksu79 - 26-11-2011, 18:38

mitsu00 napisał/a:
Hehehehe, a ty kolego to choroby morskiej nie dostajesz kolyszac sie ta Cytrynka po polskich drogach? :mrgreen: Jak dla mnie France sa za miekkie i mnie mdli jezdzac nimi :finga:

nic bardziej mylnego
hydroactive 3 jest samo adoptującym się zawieszeniem
- jedziesz po dziurach to ci się podnosi o 2 cm
- jedziesz szybciej to ci się obniża
- bierzesz zakręty ostrzej to ci sie usztywnia, ze ma zerowe wychyły
- oczywiści jest jeszcze jeden guziczek o nazwie SPORT - wtedy jest sztywny jak kołek

Do tego V6 - i jestem zakochany :mrgreen:
PS> poza tym nie wiem czy wiesz, ale te zawieszenia są jedna z najbardziej trwałych w autach - nie mają amorów tylko siłowniki jak w koparce i sfery w cenie 50zł za sztukę co wystarczają na 150kkm :D

jorzyk1976 - 26-11-2011, 18:39

a tak na poważnie co mierzy chwilowe spalanie jaki element silnika lub inny podzespół?
jaceksu79 - 26-11-2011, 18:41

jorzyk1976 napisał/a:
a tak na poważnie co mierzy chwilowe spalanie jaki element silnika lub inny podzespół?

nie ma czegoś takiego

Po prostu ECU silnika

mitsu00 - 26-11-2011, 18:42

jaceksu79 napisał/a:

nic bardziej mylnego
hydroactive 3 jest samo adoptującym się zawieszeniem
- jedziesz po dziurach to ci się podnosi o 2 cm
- jedziesz szybciej to ci się obniża
- bierzesz zakręty ostrzej to ci sie usztywnia, ze ma zerowe wychyły
- oczywiści jest jeszcze jeden guziczek o nazwie SPORT - wtedy jest sztywny jak kołek

Do tego V6 - i jestem zakochany
Ooooo, a to ciekawe. Tydzien temu bedac w Szczecinie sluzbowo mialem Meganke z Avisa i myslalem ze sie pozygam, taka mieekka zawiecha w niej byla.
jaceksu79 - 26-11-2011, 18:43

Ale megane nie mają hydroactive :?:
zwykłe zawieszenie

[ Dodano: 26-11-2011, 18:44 ]
PS. zobacz filmik u mnie w podpisie