Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Pojawiasz się i znikasz
malymotorek - 29-11-2011, 14:54 Temat postu: [1G 90-94] Pojawiasz się i znikasz Witam, taki mam przypadek, może ktoś miał coś podobnego, otóż czasami załącza mi się w czasie jazdy check engine a po dodaniu gazu gaśnie, nie widać żadnych zmian w pracy silnika, może wystarczy zresetować, ale myślę zapytam się na forum może ktoś udzieli dobrej rady , pozdro,
konrad.
Damian_Eclipse - 29-11-2011, 15:41
hmm no to chyba normalne ze po dodaniu gazu CE gasnie. Przynajmniej u mnie tak bylo. Odczytaj bledy i bedziesz wiedzial co jest grane
malymotorek - 29-11-2011, 16:11
Damian_Eclipse napisał/a: | hmm no to chyba normalne ze po dodaniu gazu CE gasnie. Przynajmniej u mnie tak bylo. Odczytaj bledy i bedziesz wiedzial co jest grane |
moim zdaniem normalne to jest kiedy CE gaśnie po zapaleniu silnika a nie dodaniu gazu , znaczy się nie powinno zapalać w ogóle jak wszystko jest OK.
Damian_Eclipse - 29-11-2011, 20:18
Jezeli wszystko jest ok no to oczywiscie CE pownien zgasnac po zapaleniu silnika. U mnie to wygladalo tak ze jak auto chodzilo na niskich obrotach to kontrolka sie swiecila, ale jak dodalem gazu to gasla i zapalala sie znowu jak obroty spadly. Poza tym nawet jak nie zauwazasz zadnej zmiany w pracy silnika to wcale nie oznacza ze wszystko gra. Jesli CE sie swieci to znaczy ze trzeba podlaczyc diode i sprawdzic co boli Miska. Potem jak wymienisz co trzeba to nalezy zresetowac kompa zeby bład przestal byc wyswietlany, chociaz zazwyczaj i bez resetowania znika.
malymotorek - 30-11-2011, 13:49
Ok, dzięki.
|
|
|