To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Biegi terenowe

jawaldek - 01-12-2011, 21:15
Temat postu: Biegi terenowe
Dokonałem dziś pewnego odkrycia na gałce od zmiany napędów znalazłem coś takiego
https://picasaweb.google.com/mudmania4x4/CoToZaOznaczenie Jest to ledwo widoczny napis "PRESS"-->> co to jest i czy do czegoś służy ?? I drugie pytanie "4HLLc" jak Wam "wchodzi" te przełożenie : w lewo, w prawo, wcisnąć, podciągnąć, po skosie, po łuku ....... ???? wszystkie opcje :roll: :rolleyes: A może gałka tylko taka ???

pawel80 - 01-12-2011, 21:47

w ss musisz wcisnąć wajch aby włączyć reduktor chyba po drodze u mnie jest jeszcze N
Daromen - 01-12-2011, 22:37

Witaj,u mnie na gałce jest również ten napis Press i oznacza "wcisnąć" wajchę i żeby włączyć reduktor czyli 4LLC trzeba lewarek wcisnąć do podłogi i do przodu przesunąć...
jawaldek - 01-12-2011, 23:07

Daromen napisał/a:
i żeby włączyć reduktor czyli 4LLC trzeba lewarek wcisnąć do podłogi i do przodu przesunąć...
no to jutro próba będzie. Dzięki z pomagaj-ką :) Jak po załączeniu zachowuje się samochód ??
Heilsberg - 02-12-2011, 00:11

Waldziu, żartujesz?
Marcus65 - 02-12-2011, 01:58

jawaldek napisał/a:
Jak po załączeniu zachowuje się samochód ??

Zachowuje się tak samo, tylko dwa razy wolniej jedzie :)

Pozdro
Marcus

jawaldek - 02-12-2011, 09:32

Heilsberg napisał/a:
Waldziu, żartujesz?
==>> nie, nigdy nie użyłem tego przełożenia ==>> człek całe życie się uczy a i tak głupi umiera :mrgreen: Przy okazji temat dla potomnych pełne rozwinięcie, tak wiem,jest to opisane w http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=17970
Heilsberg - 02-12-2011, 09:49

Nigdy nie użyłeś reduktora? :shock:
jawaldek - 02-12-2011, 10:41

Heilsberg napisał/a:
Nigdy nie użyłeś reduktora? :shock:
do 4HLLc nie doszedłem ale 4HLc to używałem :P :mrgreen: Widzisz to tak jak w takiej historyjce: rzecz ma miejsce we Francji biuro matrymonialne,zgłaszają się (oddzielnie) starsza kobieta i starszy mężczyzna. Chcą uprawiać sex z inną osobą bo mimo że są w szczęśliwych związkach to wkradła się monotonia i chcą przeżyć coś nowego -->> jeden warunek-->> musi odbywać się to w całkowitej ciemności i ciszy czyli bez odzywania się. Szybko się znajdują drugie połówki. Kobieta i mężczyzna spotykają się w jakimś mieszkaniu uprawiają szaleńczy sex. W trakcie przez przypadek włączają światło-->> konsternacja -->> spotkali się mąż z żoną-->> małżeństwo. Od tego zdarzenia przezywają drugą a może trzecią młodość. I widzisz być może a raczej na pewno przypadkowo "włączyłem te światło" i poznam następne terenowe możliwości naszego Miśka który i tak fantastycznie, jak na moją jazdę,sprawuje się w terenie.

4HLLc ===>>> no kórne nie ten samochód :mrgreen:

Daromen - 02-12-2011, 16:40

No to rzeczywiście odkrycie:)
jawaldek - 02-12-2011, 18:35

Daromen napisał/a:
No to rzeczywiście odkrycie:)
wiekopomne :D taka mała rzecz a tak cieszy :D
pawel80 miałeś rację inaczej niż przez/na "N" nie da rady załączyć. Na szczęście Wasza nauka w las nie poszła :mrgreen: