Pajero II - Biegi terenowe
jawaldek - 01-12-2011, 21:15 Temat postu: Biegi terenowe Dokonałem dziś pewnego odkrycia na gałce od zmiany napędów znalazłem coś takiego
https://picasaweb.google.com/mudmania4x4/CoToZaOznaczenie Jest to ledwo widoczny napis "PRESS"-->> co to jest i czy do czegoś służy ?? I drugie pytanie "4HLLc" jak Wam "wchodzi" te przełożenie : w lewo, w prawo, wcisnąć, podciągnąć, po skosie, po łuku ....... ???? wszystkie opcje A może gałka tylko taka ???
pawel80 - 01-12-2011, 21:47
w ss musisz wcisnąć wajch aby włączyć reduktor chyba po drodze u mnie jest jeszcze N
Daromen - 01-12-2011, 22:37
Witaj,u mnie na gałce jest również ten napis Press i oznacza "wcisnąć" wajchę i żeby włączyć reduktor czyli 4LLC trzeba lewarek wcisnąć do podłogi i do przodu przesunąć...
jawaldek - 01-12-2011, 23:07
Daromen napisał/a: | i żeby włączyć reduktor czyli 4LLC trzeba lewarek wcisnąć do podłogi i do przodu przesunąć... | no to jutro próba będzie. Dzięki z pomagaj-ką Jak po załączeniu zachowuje się samochód ??
Heilsberg - 02-12-2011, 00:11
Waldziu, żartujesz?
Marcus65 - 02-12-2011, 01:58
jawaldek napisał/a: | Jak po załączeniu zachowuje się samochód ?? |
Zachowuje się tak samo, tylko dwa razy wolniej jedzie
Pozdro
Marcus
jawaldek - 02-12-2011, 09:32
Heilsberg napisał/a: | Waldziu, żartujesz? | ==>> nie, nigdy nie użyłem tego przełożenia ==>> człek całe życie się uczy a i tak głupi umiera Przy okazji temat dla potomnych pełne rozwinięcie, tak wiem,jest to opisane w http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=17970
Heilsberg - 02-12-2011, 09:49
Nigdy nie użyłeś reduktora?
jawaldek - 02-12-2011, 10:41
Heilsberg napisał/a: | Nigdy nie użyłeś reduktora? | do 4HLLc nie doszedłem ale 4HLc to używałem Widzisz to tak jak w takiej historyjce: rzecz ma miejsce we Francji biuro matrymonialne,zgłaszają się (oddzielnie) starsza kobieta i starszy mężczyzna. Chcą uprawiać sex z inną osobą bo mimo że są w szczęśliwych związkach to wkradła się monotonia i chcą przeżyć coś nowego -->> jeden warunek-->> musi odbywać się to w całkowitej ciemności i ciszy czyli bez odzywania się. Szybko się znajdują drugie połówki. Kobieta i mężczyzna spotykają się w jakimś mieszkaniu uprawiają szaleńczy sex. W trakcie przez przypadek włączają światło-->> konsternacja -->> spotkali się mąż z żoną-->> małżeństwo. Od tego zdarzenia przezywają drugą a może trzecią młodość. I widzisz być może a raczej na pewno przypadkowo "włączyłem te światło" i poznam następne terenowe możliwości naszego Miśka który i tak fantastycznie, jak na moją jazdę,sprawuje się w terenie.
4HLLc ===>>> no kórne nie ten samochód
Daromen - 02-12-2011, 16:40
No to rzeczywiście odkrycie:)
jawaldek - 02-12-2011, 18:35
Daromen napisał/a: | No to rzeczywiście odkrycie:) | wiekopomne taka mała rzecz a tak cieszy
pawel80 miałeś rację inaczej niż przez/na "N" nie da rady załączyć. Na szczęście Wasza nauka w las nie poszła
|
|
|