To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - Sprzęgło

maro275 - 02-12-2011, 13:55
Temat postu: Sprzęgło
Witam.

Jakie sprzęgło mam założyć do lancera ? chodzi mi o firmę, a może pasuje od jakiegoś innego mocniejszego auta? To wtedy wytrzyma może. Moje sprzęgło ma ok 25tys i pada ;/ a gumy nie pale, nie ruszam z piskiem, nie dusze sprzęgła przy ruszaniu.. dbam o auto jak o kobietę! włożyłem w niego tyle serca, wszystko wymieniane na nowe, zawiasy, osprzęt silnika, łożyska w skrzyni itd bo długo by wymieniać. Pierwsze sprzęgło z którym auto kupiłem- pękło coś w tarczy i sprężyna wyleciała, 2 sprzęgło - po przejechaniu równo 400km wyleciał metalowy środek tarczy! nity popękały firma sachs... gwarancji nie uznali, 3 sprzęgło - kupiłem firmy LUK no i ok 25 tys i pada;/ Proszę powiedzcie co mam wymienić ? ? całe sprzęgło to wiem że do wymiany ale coś jeszcze ? wysprzęglik ? pompkę?

Piotras88 - 02-12-2011, 17:24

Jak chcesz, to mam nowe sprzęgło kompletne Valeo, bo zmieniam silnik na 2.0 i nie będzie mi potrzebne. Dałem za nie 300 zł, za 220 + przesyłka odstąpię ;)

Na pewno coś jest nie tak, jak zmieniałem uszczelniacze w skrzyni 25 tyś km temu, to sprzęgło było już takie sobie, dlatego kupiłem nowe, a to na złość cały czas spełnia swoje zadanie.

maro275 - 03-12-2011, 22:24

12 grudnia wracam z pracy, wtedy pogadam z mechanikiem swoim i dam Ci znać czy biorę to sprzęgło. Wysyłka potrzebna nie będzie bo będę w Legionowie... a do Wawy to podjadę;]
Piotras88 - 04-12-2011, 00:03

Ok, to na razie nie wrzucam sprzęgła na allegro, pozostaje jednak w temacie na naszym forum.