To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A 1.3] spoiler

Eldooka - 05-12-2011, 19:34
Temat postu: [CJ1A 1.3] spoiler
witam,

1. Dlaczego niektóre Colty mają taki spoiler? Czy to jest "fabryczne" czy tuning?
2. Gdzie można taki spoiler kupić (ten z pierwszego planu)?

Hugo - 05-12-2011, 19:39

Eldooka napisał/a:
Dlaczego niektóre Colty mają taki spoiler? Czy to jest "fabryczne" czy tuning?
Bo sobie pierwszy jego nabywca taki zażyczył w salonie podczas zakupu, albo kolejny właściciel dokupił na szrocie. Ten spojler jest fabryczny (oryginał).
Eldooka napisał/a:
Gdzie można taki spoiler kupić (ten z pierwszego planu)?
J/w, szroty, alle... itd.
Marcin-Krak - 05-12-2011, 20:40

Eldooka napisał/a:
1. Dlaczego niektóre Colty mają taki spoiler? Czy to jest "fabryczne" czy tuning?

Niektóre wersje wyposażenia i te limitowane posiadały także seryjnie spojlery.
Teraz nawet jesli je powinny mieć , mogą ich też nie mieć np z racji bym ;)

mani4c - 06-12-2011, 08:46

Najbardziej ospoilerowane wersje:
- Cyborg
- Sport Edition
- Sprint
- Sport

Niektóre też miały... hmm "tuningowe", fabryczne... oklejenie samochodu. Tak wygląda mój Sport Edition:

Eldooka - 06-12-2011, 12:15

ktoś pisał, że jedne spoilery wzmagają zużycie paliwa a drugie nie. Ten na obrazku wyżej wydaje się nie zaburzać aerodynamiki samochodu?
Marcin-Krak - 06-12-2011, 14:55

Cytat:
ktoś pisał, że jedne spoilery wzmagają zużycie paliwa a drugie nie. Ten na obrazku wyżej wydaje się nie zaburzać aerodynamiki samochodu?

Zapewne miał na myśli te z Cyborga, które wystają poza obrys auta ;)

Ale przy takim aucie kwestia spalania raczej ma 2 rzędne znaczenie i spojler ma konkretne zadanie ;)

mani4c - 07-12-2011, 08:35

Spojler dociska tyłek auta do gleby, ale w czymś takim jak moja Cejotka ma raczej walory głównie wizualne. :D
Anonymous - 07-12-2011, 18:28

Ten niby fabryczny spojler sport edition to nie do konca oryginał.To jest wymysł niemców,tak samo jak cały sport edition do którego dodali kilka spojlerów i napisali ze ma 103km.
Mam taki spojler i nie ma on logo Mitsubishi tylko jakiejs niemieckiej firmy, nie pamietam nazwy.Nakładki ze stali nierdzewnej na progi tez sa produktem niemieckim,mam takie i nie pasują one nawet kształtem do reszty tapicerki wnetrza.
Ogólnie SE jest chwytem marketingowym.

Maniek1111 - 21-12-2011, 14:30

Ale beznadziejny spoilere ; /
Tovija - 26-12-2011, 18:37

Maniek1111 napisał/a:
Ale beznadziejny spoilere ; /

jest świetny - rzecz gustu

Jak chcesz nabyć takowy to wpisz sobie na allegro COLT i szukaj w poszczegolnych dzialaach dotyczacych czesci blacharskich - ja 3 tygodnie temu nabyłem taki oryginalny za 50 zł i to w kolorze budy ;)