Lancer Ogólne - Lancer Evo... Wagon!
Rafal_Szczecin - 07-09-2005, 16:30 Temat postu: Lancer Evo... Wagon! Mitsubishi wprowadza na rynek japoński Lancera Evolution Wagon. Jest to wersja kombi słynnego Evo IX. Pierwsza w historii tej kultowej serii.
Pojazd będzie oferowany w dwóch wersjach: GT i GT-A. Pierwsza z nich napędzana jest dwulitrowym, doładowanym silnikiem o mocy 280 KM i momencie 392 Nm. Jednostka napędowa współpracuje z sześciobiegową skrzynią manualną.
Lancer GT-A napędzany jest tym samym silnikiem, ale odrobinę słabszym - dysponuje on mocą 272 KM i momentem 343 Nm. Napęd przekazywany jest za pośrednictwem pięciobiegowej skrzyni automatycznej.
Sam układ przeniesienia napędu jest identyczny z tym stosowanym w Lancerze Evo IX. Samochód posiada więc stały napęd na cztery koła i aktywne dyferencjały. Bez zmian pozostało również zawieszenie, hamulce i koła.
Lancer Evo Wagon zostanie wyprodukowany w limitowanej serii 2500 egzemplarzy. Produkcja zostanie zakończona w grudniu.
zdjecie znajdziecie pod tym adresem :
http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=663961
jak dla mnie SUUUUUUPER juz zaczne odkladac na takiego, tylko szkoda ze limitowana wersja, ale moze jednak wypuszcza ich troszke wiecej, jak zaczna schodzic
raddex - 13-11-2005, 16:11
kurcze, tak w totka wygrac i kupic (pomarzyc mozna co?)
Anonymous - 03-02-2006, 15:31
Impreza od początku jest kombi, więc co tu dziwnego...
Hubeeert - 04-02-2006, 01:35
Choćby to że wyrób Fuji Heavy Industries - ten IMHO z wyglądu przypominający rozdeptaną świnię skrzyzowaną z równie rozdeptaną żabą od zawsze był robiony w wersji kombi. Jacek tym badziewiem handluje to Wam może przyblizyć temat.
Pomijając fakt że EVO od czasu gdy nawet gwarancję dają i ten cały elektroniczny szajs co to kontroluje trakcję jest tak samo do dupy to Lancer EVO WAGON jest limitowaną wersją tylko na JDM i że pewnie teraz już będą te kombi robić w każdej następnej ewolucji. Choćby dlatego jest wyjątkowy.
Kofi - 04-02-2006, 02:45
INTERIA napisał/a: | Z wypowiedzi na dole:
tonka /15.10.2005 17:49/
po co to? teraz subaru impreza bedzie bardziej sportowe niz evo. |
no co za pajac.
SnowDevil - 19-02-2006, 15:08
A oto Foto
Karwoś - 20-02-2006, 21:17
Takim kombi to chciało by się cały czas jeździć )))
Anonymous - 15-05-2006, 14:40
a mi sie jakos to kombi nie podoba... co prawda pewnie osiagi ma fajne... ale wyglad do bani!
akbi - 15-05-2006, 14:47
Mi niestety Imprezka kombi też bardziej się podoba - no ale cóż miłość ślepa jest
... ale w Evo za to zmieści się wygodnie mój Labradorek bo w Imprezce - mimo że kombi to raczej ciasno miałby większy piesek
Anonymous - 15-05-2006, 15:20
ja na szczescie posiadam tylko Legwana zmiesci sie nawet w sedanie na tylej szybie
tylko nie wiem jak beidze znosil przeciazenia w samochodzie hehehe
Anonymous - 15-05-2006, 17:20
ja tam lubie wagony NIE WAGENY , ale pod warunkiem ze sa mocne i szybkie czyli EVO ewentualnie styknie w kombiaku
Anonymous - 15-05-2006, 20:41
wazne tez chyba zeby ladnie wygladaly hehe
Anonymous - 15-05-2006, 23:26
chayenne, jak Ci zalezy na tym legwanie to go nie wsadzaj to swojego EVO, bo jak sie zapomnisz to bedziesz mial do mycia ktorąś z szyb od wewnatrz , chyba ze do wrzesnia powoli bedziesz go przyzwyczajal...nie wiem, moze w bębnie od pralki? co miesiac 1000 obrotow wiecej? wkoncu sie przyzwyczai do przeciazen z EVO
Anonymous - 16-05-2006, 09:50
moj legusma okolo metra dlugosci wiec moze nie bedzie tak zle hehe
troszke odchodzimy od tematu
a tak wogole, to EVO nie powinien byc kombi to tak samo jak Jaguar Kombi, czy Porsche Cayenne...
akbi - 16-05-2006, 09:53
No w sumie trochę masz rację chayenne, bo kombi psuje cały urok takiego auta - na ale co zrobić, jak właśnie chce się taki samochód, ale niestety musi być również kombiakiem?? Wszystkie większe pojazdy typu SUV itp raczej mie się niepodobają.
|
|
|