Problemy techniczne - Obroty skaczą check engine nietypowe!!!!
Mon1984 - 08-12-2011, 17:34 Temat postu: Obroty skaczą check engine nietypowe!!!! Witam otóż mam carisme 1.8 GDI 2000r i coraz czesciej podczas jazdy w pewnym momencie pedal gazu przestaje dzialac a gdy stane obroty szaleja i w pewnym momencie staja przy 2000-3000 tys!!!co ciekawe w autoryzowanym serwisie powiedzieli ze to wina przepustnicy ale ja wyslalem ja gdzie indziej(do prawdziwych specjalistow) i oni powiedzieli ze jest w 100% sprawna tak jak i czujnik hallotronowy!!! nie wiem za co sie teraz brac i proszę was o pomoc
radek79 - 08-12-2011, 19:30
nie wiem jak w cari ale w galancie 2.4dgi jest potencjometr gazu za miast linki moze on szwankuje
wiertnik - 18-12-2011, 15:15 Temat postu: Re: Obroty skaczą check engine nietypowe!!!!
Mon1984 napisał/a: | Witam otóż mam carisme 1.8 GDI 2000r i coraz czesciej podczas jazdy w pewnym momencie pedal gazu przestaje dzialac a gdy stane obroty szaleja i w pewnym momencie staja przy 2000-3000 tys!!!co ciekawe w autoryzowanym serwisie powiedzieli ze to wina przepustnicy ale ja wyslalem ja gdzie indziej(do prawdziwych specjalistow) i oni powiedzieli ze jest w 100% sprawna tak jak i czujnik hallotronowy!!! nie wiem za co sie teraz brac i proszę was o pomoc |
Witam
Mam ten sam problem ze swoim pininem GDI.Włącza się lampka kontroli silnika,samochód nie reaguje na pedał gazu.Komputer pokazał,że usterka jest w czujniku położenia pedału gazu.Wymieniłem i nic to nie dało.Podpiąłem sterownik gdzie wiązka idzie od pedału gazu i też nic.Teraz kolei na przepustnicę.Jeśli szybciej coś znajdziesz to daj znac.Jeśli ja coś ustalę to oczywiście powiadomię
|
|
|