To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Eclipse 2G GS 4g63

Kct - 10-12-2011, 11:10
Temat postu: Eclipse 2G GS 4g63
Witajcie! :)
Zarejestrowanym obserwatorem forum jestem od dłuższego czasu, posiadaczem mojego Miśka troche krócej. Autko marzyło mi się od 6 lat, od momentu, kiedy pierwszy raz zobaczyłem 2G wiedziałem, że kiedyś będzie moje i kiedy tylko nadażyła się okazja zrealizowałem swoje marzenie :) Tyle o mnie, teraz autko:

Posiadaczem wymarzonego Eclipse stałem się w październiku tego roku, kupiłem go od Klubowicza z Kielc, jako właściwie pierwszego którego oglądałem na poważnie, po kosztach rejestracji i porobieniu paru drobnostek Misiek stał się członkiem rodziny i póki co nie zawiodłem się na nim :)

Autko jest w europejskiej wersji z wolnossącym silnikiem 4g63 o pojemności 2.0 i katalogowej mocy ~150KM, pełna seria oprócz soczewkowych lamp, które zmieniam na seryjne w niedługim czasie, srebrnych wstawek we wnętrzu i końcówki wydechu.
Z planów do wnętrza ma wlecieć skóra, może kiedyś jakaś mechanika szybsza.. :) jak zwykle, wszystko zależy od kasy.

W tej chwili auto ma rozebrany środek, wprowadzam pare innowacji, m.in osobny włącznik do anteny elektrycznej, zmieniam oświetlenie bagażnika, reorganizuje sposób zasilania radia z pominięciem stacyjki, naprawiam otwieranie bagażnika z kluczyka i masa innych pierdółek na które mi pozwalają finanse, jednym słowem zajęcie na zimowe popołudnia :)

Kilka fotek:

:)

jacek11 - 11-12-2011, 12:48

Fajne autko :) gratuluję wyboru modelu.oby jeździł jak najdłużej :)

ps.dlaczego chcesz zmieniać lampy?fajnie wyglądają soczewki 8)

Kct - 11-12-2011, 14:49

wyglądają super tylko jak coś jedzie z naprzeciwka to sie czuje jak kret na słońcu, poza zabudowanym praktycznie cały czas mam włączone tez przeciwmgłowe a i tak niewiele widać, są po prostu mega słabe, a i homologacji im brak, nawet pozycyjnych żarówek tam nie ma
k@rol - 11-12-2011, 18:52

Piękny, oj to 2g kusi strasznie, najlepszego życzę. gratulacje :mrgreen:
mystek - 11-12-2011, 18:56

Mało tych Eclipsów na forum, a 2g jest jednym z najpiękniejszych Miśków kiedykolwiek wyszły :)
k@rol - 11-12-2011, 18:58

mystek napisał/a:
2g jest jednym z najpiękniejszych Miśków kiedykolwiek wyszły
zgadzam się :)
pitbu77 - 11-12-2011, 19:22

Kct napisał/a:
wyglądają super tylko jak coś jedzie z naprzeciwka to sie czuje jak kret na słońcu, poza zabudowanym praktycznie cały czas mam włączone tez przeciwmgłowe a i tak niewiele widać, są po prostu mega słabe, a i homologacji im brak, nawet pozycyjnych żarówek tam nie ma

No to faktycznie lepiej wrzucić oryginalną lampę, ewentualnie pokusić się o włożenie porządnych soczewek, nawet zamiast tych soczewek, które teraz masz i wykombinować postoje przy okazji.

Kct - 12-12-2011, 17:11

Dzięki za miłe słowa :)
Póki co autko przechodzi pewne zmiany wnętrza, reorganizuje elektryke i wymieniam oświetlenie, do końca roku powinno być wszystko poskładane, cierpie na brak czasu, ale i tak głównie będzie zimować w garażu, małe spy foto:

jacek11 - 12-12-2011, 17:15

Aleś go rozbełtał :mrgreen:
Kct - 15-12-2011, 18:16

poskladany :)

zdjecie nie oddaje efektu, super jest na pomaranczowo :)

Kct - 20-12-2011, 07:30

Podczas latania 4Fun padla znowu jedna lampka, rozlutowala sie :mrgreen: mam ich juz dosyc powoli, ale wyjąłem i będe znów działać, nadal do poskładania został bagażnik ale to już po świętach :) chociaz taki wybebeszony z tylu az sie prosi o rozporke kielichow, ale poki co auto jest tez do jazdy codziennej i wieksze dlubanie musi zaczekac
filll - 20-12-2011, 12:41

Ładna maszynka. Ekscytacja na twarzy pasażera tylnej kanapy mówi wszystko ;)
yorgoo - 20-12-2011, 20:03

JAko rownie swiezy wlasciciel rownie czerwonego klipera gratuluje i zycze szerokosci i przyczepnosci ;].
Kct - 21-12-2011, 22:18

yorgoo napisał/a:
zycze szerokosci i przyczepnosci ;].

Przywitanie z zimą i śniegiem:

150 konna odśnieżarka :P

Mario - 21-12-2011, 22:46

Kct napisał/a:
Przywitanie z zimą i śniegiem:

Czyli czasami trochę mniejszej przyczepności ;)
Ale tylko czasami ;)