Off Topic - Stosowanie filtrów FILTRON
atego815 - 11-12-2011, 19:59 Temat postu: Stosowanie filtrów FILTRON Do auta kupiłem taki właśnie filtr. Jestem wściekły na producenta za to że wyprodukowali bubel, a na siebie że chciałem wspierać rodzimy przemysł. Filtr paliwa przegnił po paru miesiącach. W efekcie pompa paliwa nie dostała dostatecznej ilości ropy i się zatarła. FILTRON nie uznał reklamacji. Poleciałem na koszty na około 5 tyś. Wnioski wyciągnijcie sami....Ja na pewno nigdy już nie kupię żadnego filtra tego producenta...
Psikus - 11-12-2011, 20:54
Ostatnio miałem wix-a do civica ( to tez filtron oczywiście ) i miał na odwrót oznaczony kierunek montażu
jacek11 - 11-12-2011, 21:14
atego815 napisał/a: | . Filtr paliwa przegnił po paru miesiącach. |
jak to możliwe?
rosomak1983 - 11-12-2011, 21:25
jacek11 napisał/a: | jak to możliwe? |
no własnie, ze tak spytam kto Ci go wymieniał ??? Moze na warsztacie powiedzieli ze wynienili a nie chciało im sie bawic...
Andrew - 11-12-2011, 21:38
Wydaję mi się, że niemożliwe jest, żeby filtr nowy przegnił... Może rosomak1983 ma rację
atego815 - 11-12-2011, 21:44
U szwagra wymieniałem..Byłem przy tym. Ewidentnie błąd w produkcji. W dolnej części filta, na styku pion-poziom zeszła warstwa ochronna. (ocynk, czy coś...) I w tym miejscu zrobiła się dziurka...
Andrew - 11-12-2011, 21:46
atego815 napisał/a: | U szwagra wymieniałem.. Ewidentnie błąd w produkcji. W dolnej części filta, na styku pion-poziom zeszła warstwa ochronna. (ocynk, czy coś...) I w tym miejscu zrobiła się dziurka... |
To nieźle. Ja wcześniej zakładałem filtrona, ale teraz zakładam Vica... Filtron jest gorzej wykonany wg mnie.
jacek11 - 11-12-2011, 22:10
To faktycznie ładna buba i nie da się tego udowodnić,bo powiedzą że błąd w montażu
robertdg - 11-12-2011, 22:13
Jeżeli chodzi o filtry o niby polskiej narodowości, to ogólnie rzecz biorąc PZL Sędziszów cieszy się najlepszym zdaniem, wśród tańszych zamienników, wspólczuje, że sprawa się tak potoczyła, jeżeli faktycznie jest to wina produkcyjna to może wardo postarać się o to by poczuli Twój oddech na swoich plecach, bo jak tak będą się ciągali z zadartym nosem to nic dobrego z tego nie wyjdzie, niektórym przydaje się porządny kopniak aby zaczęli zwracać uwagę na własne błędy, nie bądź ku temu obojętny.
Powodzenia i walcz o swoje
atego815 - 13-12-2011, 19:45
Jest na tym forum ( a dosłownie na Pajero) Kolega który przestrzegał przed tą marką...
To znawca tych aut i pewien autorytet... A człek głupi, naiwny, chciał wspierać rodzimy przemysł....Sam robię w prywatnym sektorze, i wydawało mi się to takie patriotyczne...
Nigdy więcej tej marki!!!
Robię przygotowania do sprawy w sądzie. Staram sie obecnie o ekspertyzę Instytutu w sprawie samego filtra, jakości powłoki ochronnej w nim...
gulgulq - 13-12-2011, 21:03
to ciekawe - pisz jak się sprawa rozwija
Kesz - 05-01-2012, 22:30
PZL Sędziszów to producent z tradycją kilkudziesięciu lat, stosuje je oczywiście od czasu do czasu oraz filtry Bosch.
Tovija - 06-01-2012, 08:12
A ja zarzuciłem Knechta teraz w Grudniu, mysle, ze winno być dobrze.
Kamil_Ziomek - 06-01-2012, 14:46
O kurczaczek. Sam mam filtrona do benzyny tylko w galu i ni chciałbym mieć przez to takiego problemu. Ale to są jakieś ja... żeby po jakimś niedługim czasie materiał zdążył przegnić. Przecież nie trzymałeś go w kwasie solnym.
Krzyzak - 06-01-2012, 14:59
od zawsze mówiłem, że filtron to syf - pamiętam, jak chciałem kupić ich filtr powietrza, to:
1. strasznie śmierdział
2. klej wyłaził jakby pijak go nakładał
3. wykonanie było niechlujne
4. guma uszczelniająca rozciągnięta, spadała
poczekałem tydzień i kupiłem japoński filtr maxx, który był 1000x lepiej wykonany i 20% tańszy!!
|
|
|