To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MitsuManiaki Dzieciom - MitsuManiaki Dzieciom luźne rozmowy

Firebee - 14-12-2011, 14:29
Temat postu: MitsuManiaki Dzieciom luźne rozmowy
Tu możecie zgłaszać swoje uwagi na temat działania Akcji Mitsumaniaki Dzieciom, przekazywać informację i dyskutować na temat Akcji.

Wszelkie posty nie związane z Akcją będą przenoszone do Śmietnika.

Założyłem konto na Allegro, na którym będziemy mogli sprzedawać rzeczy, które macie niepotrzebne w domu a chcielibyście zyski ze sprzedaży przekazać na poczet Akcji Mitsumaniaki Dzieciom.

Jeśli wyrażacie chęć na sprzedaż czegokolwiek - proszę o wysłanie zdjęć tego przedmiotu wraz z opisem na mitsumaniaki@op.pl. Będę wystawiał aukcje.

Pozdrawiam
Firek

Anonymous - 14-12-2011, 16:22

Jak zapewne się domyślasz, deklaruję chęć pomocy.

Przyjmowanie do grupy, masowa korespondencja, logistyka....

Z resztą... Wszystko wiesz... Pisz mi co mam robić i już :D

Seichan - 14-12-2011, 21:46

Ja również pomogę.
akbi - 16-12-2011, 20:15

Gratuluje pomyslu :)
Firebee - 17-12-2011, 09:41

w styczniu zamawiam wyczekiwane podkładki pod tablice rejestracyjne w 3d:) Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi, jeśli i w tym przypadku będą one o 5zł droższe? czyli 24zł za komplet:)
zwolin - 17-12-2011, 14:44

Firebee, ja również gratuluję pomusłu.
Tak się składa, że ja akurat napatrzyłem się na cierpienie dzieci. Najgorsze jest to, że tzw system traktuje małe dzieci, które mają przecież ogromne szanse na poprawę swego stanu, czy też może nawet na samodzielne funkcjonowanie w społeczeństwie traktuje tak, jakby nie miały na nic szans i celem było tylko utrzymywanie ich przy życiu. Pół biedy jesli ktoś tak jak my mieszka w dużym mieście (czyli ma jakis tam dostęp do specjalistów i ośrodków), ma pracę (tu dziekujemy nazemu państwu za traktowanie ludzi płacących podatki jak wrzód na d...), bo to daje jakieś tam możliwości. Gorzej jesli nieszczęście dotyka ludzi mieszkających na totalnym zadupiu, gdzie nie absolutnie żadnych szans na rehabilitację, specjalistyczne leczenie, a lokalny znachor potrafi tylko syropki na kaszel przepisywać. Dla nich tylko pomoc ludzi dobrej woli stanowi jakąś szansę na walkę o zdrowie dziecka, czy chociażby godną egzystencje. Bez tego zwyczajnie nie są w stanie zapłacić za konieczne zabiegi, badania , czy chociażby dojechać do ośrodków, które to zapewnią.

Ze swojej strony mogę zadeklarować, że w razie potrzeby służę wiedzą, którą zdobyłem przez prawie dwa lata walki o zdrowie własnego dziecka. Bardzo często ludzie znajdujacy się w fatalnej sytuacji nie wiedzą co im się należy (coś tam dla najuboższych jest), i gdzie się po to zgłosić. Podobnie jest ze specjalistycznymi usługami opiekuńczymi, których istnienie urzędnicy skrzętnie ukrywają, żeby sobie roboty nie przysparzać. Jestem użytkownikiem kilku serwisów poświęconych dzieciom niepełnosprawnym, więc mogę pomóc w zakupie używanego sprzętu rehabilitacyjnego, gdyby zaszła taka potrzeba (rodzice dzieci niepełnosprawnych są traktowani jak dojne krowy i ceny nowych urzadzeń są często kosmiczne, przy śmiesznej refundacji z NFZ). Często trafiają się niezniszczone urządzenia, z których dzieci zwyczajnie wyrosły.

Anonymous - 17-12-2011, 18:16

Firebee napisał/a:
w styczniu zamawiam wyczekiwane podkładki pod tablice rejestracyjne w 3d:) Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi, jeśli i w tym przypadku będą one o 5zł droższe? czyli 24zł za komplet:)

Po nowym roku, bardzo chętnie wpłacę 60zł na fundację.
Teraz nie dam rady, bo święta i temu podobne.
Jeśli trzeba będzie, możemy z Madzią również przekazać jakieś ciuszki czy maskotki dla dzieci.

ZUB3R - 17-12-2011, 23:07

Jestem właśnie z przyjaciółmi w trakcie zakładania Stowarzyszenia "Uśmiech Dzieci". Czekamy teraz na odpowiedź z KRS. Mam nadzieję że w przyszłości nasze organizacje będą w jakimś stopniu ze sobą współpracowały :-)
Adam.

gulgulq - 18-12-2011, 09:37

jak to możliwe napisać posta bez logowania ??
Hubeeert - 18-12-2011, 09:53

Firek nie ustawił uprawnień
Firebee - 20-12-2011, 22:05

na FB powstała grupa MitsuManiaki Dzieciom. zapraszam
pamar - 30-12-2011, 14:27

Sprawmy dzieciakom frajdę przy okazji zwiększenia poziomu adrenaliny:
http://forum.mitsumaniaki...p=987111#987111

jawaldek - 01-02-2012, 11:56

Jak co roku na wiosnę i jesienią na zaproszenie motocyklistów "Grupa Południe" wozimy dzieci z krakowskich Domów Dziecka.
Zazwyczaj jest to teren poligonu i mamy pełne przyzwolenie.
Relacja z jednego spotkania
https://picasaweb.google.com/mudmania4x4/WozenieDzieciDomDzieckaWiosna2011ByGosia
więc jak by ktoś miał ochotę na zabawę i wywołanie uśmiechu radości dzieciaków to proszę o info na PW.
Niesamowite są opisy z trasy off-road dzieci niewidomych.

Plakat Mników 2012
https://picasaweb.google.com/lh/photo/KMkdJlXUUK7VS8O0Fg5ma_7BG6Znmywbg6OWczuX7Qc?feat=directlink

koszmarek - 01-02-2012, 12:08

jawaldek, jestem pod wrażeniem jaką radochę sprawiliście maluchom !! Super :thumbleft:
jawaldek - 01-02-2012, 16:33

koszmarek napisał/a:
jaką radochę sprawiliście maluchom
my też mieliśmy radochę :)