To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Pinin - Namiary na DOBRE dywaniki gumowe PININ wersja 3d

Anonymous - 14-12-2011, 19:47
Temat postu: Namiary na DOBRE dywaniki gumowe PININ wersja 3d
Witam. Szukałem przez dosc dlugi czas dywanikow do pinina. Ciężko bylo wybrac bo większość to tak naprawde masowka i pasuje "do wszystkiego" po czym okazuje się, że tak naprawdę nie pasują do niczego....!

Te jednak pasuja idealnie. Ja jestem bardzo zadowolony.

http://allegro.pl/dywanik...1994697054.html

Tył do docięcia nożyczkami (rogi dywanika tam gdzie można to zrobić i idealnie sie mieszczą)
Ja mam wersje 3d chociaż sadze, ze to bez znaczenia bo i do 5d powinny pasowac tak samo...

Pomyślałem, ze komus zaoszczedze szukania i nerwow.... Pozdrawiam

mstrucz - 15-12-2011, 12:05

Do 5 d nie pasują na pewno te z 3d - inny układ podłogi (inna kanapa) i większy rozstaw osi.
Ja do swojego tez nie znalazłem nigdzie. Ale napisałem do sprzedawcy z allegro co sprzedaje niemieckie welurowe - taki komplet do pinina jest tam wystawiany i na zamówienie sprowadzili mi niemieckie gumowe - komplet 180 zł. Jakośc jednych i drugich jest w zasadzie taka sama jak oryginalne Mitsubishi (niedostępne już) czyli doskonała.
Ale rzeczywiście ta pokazana alternatywa jest bardzo ciekawa cenowo i jeżeli rzeczywiście pasują to czemu nie. Ja jestem dywanikowym estetą i po prostu zawsze szukam idealnie spasowanych z wycięciami etc. Taki sam mam zresztą w bagażniku - z wycięciami na metalowe haki do bagażu.

10wojtek10 - 15-12-2011, 21:06

przednie dywaniki są takie same :)

tylne inne do wersji 5D, inne do wersji 3D :cry:

A w mitsubishi sprzedawali osobno na przód i osobno na tył :idea:

Oryginalne "tyły" są dostępne do dzisiaj - sam zakupiłem 8)

Barciech - 28-12-2011, 19:20

przednie dywaniki są inne do wersji 5D i 3D poniżej macie przykład, te z linku pasują tylko do wersji 3D, jak ma ktoś namiar na gumowe do 5D to prosił bym, pozdr

3D:

5D:

mstrucz - 03-01-2012, 12:26

Ja kupowałem od nich na zamówienie:
http://allegro.pl/mitsubi...2032460587.html
Nie wystawiają tych dywaników na aukcjach, dywaniki nie były polskiego producenta (choć tez pewnie ma wzór), tylko niemieckiego petexa - robi chyba najlepsze dywaniki gumowe.

Barciech - 08-03-2012, 23:31

ostatnio pisalem do tego kolesia z allegro 81dominik i poinformował że obecnie nie ma dostępu do tych dywaników petex dla wersji 5 drzwiowej, jak tylko pojawi się towar to da znać, mogę wkleić info na forum jak ktoś był by chętny