Pajero II - [2.8 TD] Głośne wisko nawet przy zimnym silniku
treewood - 18-12-2011, 14:59 Temat postu: [2.8 TD] Głośne wisko nawet przy zimnym silniku Posiadam 2 auta. Nissana Pickupa i Mitsubishi Pajero 2.8TD.
Zauwazylem, ze w Pajero nawet teraz gdy jest zimno wisko wyje (buczy) nawet gdy silnik jest zimny zwlaszcza przy wiekszych obrotach. Wylacza sie czesto jak jade szybko i auto lapie "ped powietrza".
Takie cos nie zdaza sie przy drugim moim aucie. W Nissanie wisko zaczyna wyc gdy silnik zaczyna sie grzac zbyt mocno np. przy dlugich podjazdach gdy jest cieplo.
I teraz pytanie czy to normalne, ze wisko wyje przy wiekszych obrotach nawet na zimnym silniku gdy uruchomie go i dodam po prostu obrotow?
Posiadam skrzynie automatyczna choc nie wiem czy to ma jakies znaczenie ...
lukas 78 - 18-12-2011, 18:07
zaraz po uruchomieniu na zimnym w kazdym aucie słychać przez kilkanaście sekund glośno wisko
treewood - 18-12-2011, 18:48
Ale u mnie slychac wisko przez conajmniej 30-40% jazdy autem (niezaleznie czy jade pod gorke czy na prostej, na ogol przy przyspieszaniu sie wlacza a potem jakby lapie "ped powietrza" i sie wycisza a nie jezdze jakos dynamicznie) nawet teraz gdy jest zimno. Tak walnalem na oko jak wydaje mi sie, ze slysze. Jednak wyraznie o wiele wiecej tego slysze niz w przypadku Nissana.
A Pajero rzadko kiedy ma temperature wieksza niz polowe wskaznika temperatury ... W Nissanie wisko slychac dopiero jak ta polowe sie przekroczy.
Czy to normalne?
bromba111 - 19-12-2011, 20:36
może masz zablokowane i cały czas dmucha. Miałem taki przypadek ostatnio w MANie. skończyło się łożysko i dmuchało cały czas
lukas 78 - 19-12-2011, 21:05
albo ktoś zaspawał na stałe
nowe wisko to oszczędniejsza jazda padnięte zabiera 10-20% mocy
|
|
|