Nasze Miśki - Jeszcze jeden Rekin
filll - 18-12-2011, 15:28 Temat postu: Jeszcze jeden Rekin Jako, że mój dotychczasowy wierny kompan podróży doczekał wieku emerytalnego, podjąłem decyzję o kupnie czegoś nowszego czym mógłbym bezpiecznie i bezstresowo przemierzać kolejne kilometry.
I tak na początku zeszłego roku rozpocząłem poszukiwania godnego następcy Lancera. W gronie potencjalnych kandydatów był Saab 900/93, Mazda 323F BA, Mazda Xedos 6, Subaru Impreza pierwszej generacji i Galant EA.
Saab odpadł po obejrzeniu jednego egzemplarza, Subaru nie znalazłem żadnego w sensownym stanie, prawie kupiłem Mazdę 323F 2.0 V6... Lecz postanowiłem skonfrontować ją jeszcze z Galem. Gdy wsiadłem do Galanta poczułem się jakoś tak swojsko i znajomo... Jak w Lancerku tylko trochę świeżej
Chęć zmiany marki zniknęła jak pękająca bańka mydlana i jeszcze tego samego dnia stałem się posiadaczem Galanta 2,4 GDI GLS z 1999 roku
Fotki z lata:
Podczas pierwszych miesięcy użytkowania galant dostał nowe opony KUMHO ECSTA, zmieniony olej i filtry końcówkę drążka kierowniczego i łożysko prawy przód, skórzaną gałkę zmiany biegów i skórzaną dźwignię hamulca ręcznego.
We wnętrzu wyjątkowo denerwował mnie marmurek na konsoli środkowej, więc został zmieniony na czarny wysoki połysk:
Dzisiaj zamontowałem zegary HC:
... i zimowe felgi z oponami PIRELLI:
Mario - 18-12-2011, 15:36
Bardzo ładny
A powiedz mi czym okleiłeś ten kokpit ?
Czy to było coś gotowe do galanta czy sam ciąłeś folie ?
pitbu77 - 18-12-2011, 16:01
Stawiam, że było to raczej malowane a nie oklejane...
A tak btw, co to za śmieszne coś w miejscu radia? Radio?
filll - 18-12-2011, 16:05
pitbu77 Masz rację, kokpit był lakierowany. A to coś w miejscu radia to pojemnik na kasety magnetofonowe z funkcją radia
pawliku - 18-12-2011, 16:05
schowek na kasety
Anonymous - 18-12-2011, 16:06
jaki tytuł tematu hehe
dziwne że miałeś marmurek w tym roczniku już, pewnie ktoś wcześniej sobie przełożył, ale zmiana na te lakierowaną konsolę napewno wyszło na duży +.
co tam jeszcze będziesz modził ?
filll - 18-12-2011, 17:16
pawliku, nie ma się z czego śmiać, to prawdopodobnie jedyny grający schowek na kasety na świecie
Derpin, Gali tu ostatnio tyle, że aż nudno się robi U mnie Lancer zawsze pozostanie numerem 1.
Nie tylko konsolę ktoś przekładał ale też fotele i boczki od Avance'a... i lewą lampę od anglika
A co do modów to na pewno progi od SE i ewentualnie zderzak przedni. Myślę też nad obniżeniem zawieszenia, ale to wszystko na wiosnę.
k@rol - 18-12-2011, 17:21
ładna sztuka, konsola wygląda super, oby się sprawował jak trzeba
KaWu - 19-12-2011, 12:51
filll napisał/a: | Nie tylko konsolę ktoś przekładał ale też fotele i boczki od Avance'a... i lewą lampę od anglika |
i zegary HC
filll - 19-12-2011, 14:27
KaWu napisał/a: |
i zegary HC |
Zegary to już moja robota
m6riano - 19-12-2011, 23:15
A nie chcesz srebrnego lub czarnego karbonu..?;-)
Kct - 20-12-2011, 07:33
ładnie wygląda, zawsze podobał mi się też ten galant no ale wspólne zaciski hamulcowe zdajsie chociaż mamy
Anonymous - 20-12-2011, 12:01
Kct napisał/a: | no ale wspólne zaciski hamulcowe zdajsie chociaż mamy |
z tego co kojarzę to w eclipsie jeszcze zawias przód też wspólny z galantem jest
filll - 20-12-2011, 12:26
Cytat: | A nie chcesz srebrnego lub czarnego karbonu..?;-) |
Była taka opcja. Nawet zamówiłem próbki folii 3M. W grę wchodziło też szczotkowane ciemne aluminium, ale ostatecznie wygrał czarny kokpit.
SPIDER-ek - 20-12-2011, 16:27
Widzę po tablicach że jesteś z moich okolic:) Rejestracja też mi jakoś znajomo wygląda:)
Wiec 12.01.2012 widzimy się na spocie? Napisz do mnie albo do Owczara, jesteśmy z tych samych okolic wiec gdzie 3 osoby to nie 2:)
|
|
|