To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jeszcze jeden Rekin

filll - 18-12-2011, 15:28
Temat postu: Jeszcze jeden Rekin
Jako, że mój dotychczasowy wierny kompan podróży doczekał wieku emerytalnego, podjąłem decyzję o kupnie czegoś nowszego czym mógłbym bezpiecznie i bezstresowo przemierzać kolejne kilometry.
I tak na początku zeszłego roku rozpocząłem poszukiwania godnego następcy Lancera. W gronie potencjalnych kandydatów był Saab 900/93, Mazda 323F BA, Mazda Xedos 6, Subaru Impreza pierwszej generacji i Galant EA.
Saab odpadł po obejrzeniu jednego egzemplarza, Subaru nie znalazłem żadnego w sensownym stanie, prawie kupiłem Mazdę 323F 2.0 V6... Lecz postanowiłem skonfrontować ją jeszcze z Galem. Gdy wsiadłem do Galanta poczułem się jakoś tak swojsko i znajomo... Jak w Lancerku tylko trochę świeżej ;)
Chęć zmiany marki zniknęła jak pękająca bańka mydlana i jeszcze tego samego dnia stałem się posiadaczem Galanta 2,4 GDI GLS z 1999 roku :)

Fotki z lata:

Podczas pierwszych miesięcy użytkowania galant dostał nowe opony KUMHO ECSTA, zmieniony olej i filtry końcówkę drążka kierowniczego i łożysko prawy przód, skórzaną gałkę zmiany biegów i skórzaną dźwignię hamulca ręcznego.

We wnętrzu wyjątkowo denerwował mnie marmurek na konsoli środkowej, więc został zmieniony na czarny wysoki połysk:

Dzisiaj zamontowałem zegary HC:

... i zimowe felgi z oponami PIRELLI:

Mario - 18-12-2011, 15:36

Bardzo ładny :)
A powiedz mi czym okleiłeś ten kokpit ?
Czy to było coś gotowe do galanta czy sam ciąłeś folie ?

pitbu77 - 18-12-2011, 16:01

Stawiam, że było to raczej malowane a nie oklejane...
:roll:

A tak btw, co to za śmieszne coś w miejscu radia? Radio?

filll - 18-12-2011, 16:05

pitbu77 Masz rację, kokpit był lakierowany. A to coś w miejscu radia to pojemnik na kasety magnetofonowe z funkcją radia ;)
pawliku - 18-12-2011, 16:05

schowek na kasety :P
Anonymous - 18-12-2011, 16:06

jaki tytuł tematu :P :D hehe :)

dziwne że miałeś marmurek w tym roczniku już, pewnie ktoś wcześniej sobie przełożył, ale zmiana na te lakierowaną konsolę napewno wyszło na duży +.
co tam jeszcze będziesz modził ?

filll - 18-12-2011, 17:16

pawliku, nie ma się z czego śmiać, to prawdopodobnie jedyny grający schowek na kasety na świecie ;)

Derpin, Gali tu ostatnio tyle, że aż nudno się robi ;) U mnie Lancer zawsze pozostanie numerem 1.

Nie tylko konsolę ktoś przekładał ale też fotele i boczki od Avance'a... i lewą lampę od anglika ;)

A co do modów to na pewno progi od SE i ewentualnie zderzak przedni. Myślę też nad obniżeniem zawieszenia, ale to wszystko na wiosnę.

k@rol - 18-12-2011, 17:21

ładna sztuka, konsola wygląda super, oby się sprawował jak trzeba :D
KaWu - 19-12-2011, 12:51

filll napisał/a:
Nie tylko konsolę ktoś przekładał ale też fotele i boczki od Avance'a... i lewą lampę od anglika

i zegary HC :?: :)

filll - 19-12-2011, 14:27

KaWu napisał/a:

i zegary HC :?: :)

Zegary to już moja robota :)

m6riano - 19-12-2011, 23:15

A nie chcesz srebrnego lub czarnego karbonu..?;-)
Kct - 20-12-2011, 07:33

ładnie wygląda, zawsze podobał mi się też ten galant :) no ale wspólne zaciski hamulcowe zdajsie chociaż mamy :mrgreen:
Anonymous - 20-12-2011, 12:01

Kct napisał/a:
no ale wspólne zaciski hamulcowe zdajsie chociaż mamy :mrgreen:

z tego co kojarzę to w eclipsie jeszcze zawias przód też wspólny z galantem jest :P

filll - 20-12-2011, 12:26

Cytat:
A nie chcesz srebrnego lub czarnego karbonu..?;-)

Była taka opcja. Nawet zamówiłem próbki folii 3M. W grę wchodziło też szczotkowane ciemne aluminium, ale ostatecznie wygrał czarny kokpit.

SPIDER-ek - 20-12-2011, 16:27

:) Widzę po tablicach że jesteś z moich okolic:) Rejestracja też mi jakoś znajomo wygląda:)

Wiec 12.01.2012 widzimy się na spocie? Napisz do mnie albo do Owczara, jesteśmy z tych samych okolic wiec gdzie 3 osoby to nie 2:)