To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - [EAx 97-04] Zima / śnieg / ręczny / ABS

2pac - 22-12-2011, 08:37
Temat postu: [EAx 97-04] Zima / śnieg / ręczny / ABS
mam pytanko, bo od niedawana użytkuje swojego Galanta i głównie na nowych zimówkach, dlatego powstrzymywałem się od używania ręcznego...
ale spadł śnieg i można teraz sobie pośmigać nie nadwyrężając samochodu, chodź wkurza mnie piszczenie - chyba od ABS'u
ale założyłem temat, bo chciałem zapytać na ile wyrabia pompa wspomagania hamulców, w poprzednim samochodzie jak się dobrze bokami* polatało (ale to też było RWD) to się trza było zatrzymać, poczekać jak dobije ABS, a czasem aby kontrolka ABS zgasła - wyłączyć silnik

nie chciałbym mieć nie miłej historii, że po zabawie trza się nagle zatrzymać a tu pedał w podłodze i :butthead: zero efektu

*) ale to naprawdę cały czas bokiem, z lewego na prawy lub w okół słupa

Marcino - 22-12-2011, 08:44

Było już gdzieś pisane o tym ze ABS bedzie świrował. Ja myśle ze na czas takiej zabawy najlepiej wyjać bezpiecznik i wyłączyć pompe.
2pac - 22-12-2011, 10:01

no tylko, że mi się zdarza jak są białe drogi, całą drogę do pracy się bawić :P

szukałem, tematu - ale żadne z logicznych słów kluczowych nie pomogły

yaro1976 - 22-12-2011, 12:04

Mnie również często się zdarza "jeździć na ręcznym" i nie zaobserwowałem żadnych niepokojacych skutków jego nadużywania. Poza oczywiscie denerującym dźwiękiem z tym związanym. Kontrolka mi się nie zapaliła nigdy przy jeździe na ręcznym!
Owczar - 22-12-2011, 14:31

Kontrolka się zapala, ale po dłuższej zabawie. Jednak nie zauważyłem zaniku hamulców.

Jeśli jadę tylko na ręcznym bez wciskania hamulca to nic też nie hałasuje. Dopiero gdy dotkniesz lekko hamulec.