To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Skuteczność hamulców

siersciunio - 22-12-2011, 09:55
Temat postu: Skuteczność hamulców
Witam

Czy w waszych PIII skuteczność hamulców w porównaniu do auta osobowego tez jest sporo niższa ? Przez ostatnie lata jeździłem wieloma autami i Pajero wydaje sie mieć naj słabsze. :/
Jakby masa pchała go do przodu (wspomnę że poprzednie auto miało ponad 3 tony a hantle jak żyletki).
Pomyślałem że może płyn do wymiany , bo tarce spoko i klocki też.
Co o tym sądzicie

altare - 22-12-2011, 19:27

Witam .
U mnie był podobny problem czasami zachowywały się tak jakby coś je blokowało, przyczyną tego było uszkodzone HBB. Sprawdź w serwisie czy się załapiesz na akcje serwisową wymiany HBB u mnie wymienili za darmo .

PiotrKw - 22-12-2011, 19:44

siersciunio napisał/a:
Co o tym sądzicie

Królem hamowania to Pajero nie jest, ale bez przesady.
Jakie masz klocki ? Tu są spore róznice w skuteczności hamowania. Sprawdziłbym siłe hamowania na diagnostyce , czy wszytkie biorą . A w roczniku 2001 pewnie przeczyszczenie układu hamulcowego i wymiana płynu pewnie by nie zaszkodziła :wink:
Jakie opony ?? Tu tez mogą być różnice.

siersciunio - 23-12-2011, 09:32

Klocki i układ hamulcowy jeszcze nie sprawdzany po kupnie , tzn tarcze ok ,klocków nie widac ,a co do czyszczenia i wymiany płynu wlasnie sie szykuje .
Oponki git nowe zimowe Bridgestone
Pierwsza sprawa to cieknący zbiornik paliwa :(

kriss499 - 23-12-2011, 10:00

również mam 2001 rocznik i niemam absolutnie żadnych zastrzeżeń do hamulców to raczej coś u Ciebie nie tak jest.. sprawdź to, zima jest nigdy nic niewiadomo kiedy mogą sie przydać dobre hamulce..
zbyszekm2 - 23-12-2011, 13:09

musisz wyczyścić zaciski hamulcowe, wymienić płyn hamulcowy, sprawdzić stan tarcz hamulcowych. Od tego zacznij.
siersciunio - 23-12-2011, 18:13

Dzieki tak zrobie