To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - ŁÓDŹ PODWODNA ?

szpala85 - 26-12-2011, 14:38
Temat postu: ŁÓDŹ PODWODNA ?
Słuchajcie mam pytanko czy ktoś z was kiedyś pływał ładzią podwodną , ale taką prawdziwą ?

Już tłumaczę o co chodzi , otóż moja kobieta marzy o zwiedzeniu i popłynięciu takim okrętem podwodnym , i chciał bym wiedzieć czy istnieje taka możliwość , ile takie coś kosztuje i gdzie ?

wiem że np. wojskowi nie mają z tym problemów ale czy cywil (taki jak ja) może takie marzenie spełnić ?

Pytam poważnie czy ktoś się z takim czymś już spotkał (bo w przestrzeń kosmiczną można już polecieć to chyba okrętem też można poplywac ? )

Cezar - 26-12-2011, 15:40

Kiedys mozna bylo wylicytowac taka 'podroz' na WOSP, poszukaj moze i w nadchodzacej edycji taka licytacja bedzie :wink:
robertdg - 26-12-2011, 17:36

Cezar napisał/a:
Kiedys mozna bylo wylicytowac taka 'podroz' na WOSP
Tak i licytacja zakończyła się na 30 000zł z haczykiem :P

Z tego co wiem, to niektóre biura podróży jako atrakcje wycieczek oferują takowe rejsy łodzią podwodną, więc napewno będzie to o wiele bardziej atrakcyjna cenowo oferta niz w PL, podejrzewam, że biurokracja by Cię zjadła i kosztowało by Cię to kilkanaście/dziesiąt ładnych żółtych banknotów

Hubeeert - 26-12-2011, 17:55

Na Gran Canarii bodajże w Puerto de Mogan jest turystyczna łódź podwodna.
koszmarek - 26-12-2011, 19:23

w helsinkach też stoi łódź podwodna do zwiedzania :)
halbog - 26-12-2011, 20:21

Google pokazuje taką możliwość m. in. w Egipcie, Meksyku i na Cyprze :roll: . Nie wiem, czy taniej nie wyjdzie licytacja na WOŚP.
Pozdrawiam
Bogdan

szpala85 - 26-12-2011, 21:21

w tym roku nie widziałem aby Marynarka Wojenna dawała łódź podwodną :roll: a szkoda .... chociaż z drugiej strony dać 40 ~50 tyś zł za 8 godzin (tak się chyba skończyła licytacja w tamtym roku ) to troszkę przegięcie ,ale tu liczy się szczytny cel więc rozumiem :wink:

może inaczej jak wygram w totka to będę licytowal do końca :mrgreen:
a na ta chwilę myślałem że jest to do załatwienia jakoś normalnie :wink:

Hubeeert, :mrgreen: widziałem to ale jest jeden haczyk .... moja gwiazda jest wybredna i chce typowo wojenny okręt :wink: jak by tego było mało :lol:

pozostaje mi zapisać się do wojska i dążyć ku Marynarce Wojennej :lol: może przyjmą kolesia z astmą oskrzelową :lol:

[ Dodano: 26-12-2011, 21:36 ]
http://opencaching.pl/viewcache.php?cacheid=5424

czy ktoś z forumowiczów odwiedzał to miejsce :?:

Krzyzak - 27-12-2011, 06:32

widać, że w wojsku nie byli... i że szczury lądowe same...
nie ma czegoś takiego jak ŁÓDŹ PODWODNA!!! - może być Łódź Fabryczna albo Widzew :P
a na poważnie - jest OKRĘT PODWODNY
sama nazwa łódź wskazuje na obiekt "nadwodny" :P

ku pokorze proponuję koleżance by chłopaki zawiązali długi sznureczek na suficie i niech obserwuje jak podczas zanurzania ten sznureczek się obniża, dotyka podłogi a potem zaczyna się zwijać... naprawdę uczy pokory dla ciśnień panujących w głębinach

szpala85 - 27-12-2011, 16:27

:mrgreen: Krzyzak, :mrgreen: przecież piszę okręt podwodny :mrgreen:

jak na razie dostałem od kolegi z forum listę miejsc gdzie można odwiedzić u-bota , wszystkie w niemcowni , więc musi jej wystarczyć samo zwiedzanie ....... a na nurkowanie musi poczekać może Marynarka Wojenna kiedyś będzie robić jakiś przedstawienie z u-botami i będzie można się zanurzyć , poczekamy , zobaczymy :wink:

JCH - 07-01-2012, 14:27

szpala85, może takie coś:
Cytat:
Marynarka Wojenna przygotowała dla WOŚP m.in. rejs jednym z dwóch swoich największych okrętów - fregatą rakietową typu Oliver Hazard Perry. Ten, kto wygra licytację, skorzysta z jednej z ostatnich okazji, by popływać tego typu okrętem - MON pod koniec listopada zrezygnował z remontu fregat i ogłosił, że będą one w użyciu operacyjnym tylko do 2015 r.

Rejs fregatą potrwa ok. ośmiu godzin. Ci, którzy chcą pobyć na morzu nieco dłużej, mogą wziąć udział w licytacji rejsu jednym z pięciu okrętów transportowo-minowych - taka wyprawa ma zająć od jednego do trzech dni.
;)
Hubeeert - 07-01-2012, 14:44

Krzyzak napisał/a:
nie ma czegoś takiego jak ŁÓDŹ PODWODNA!!!

Tak dla uściślenia Darku - okręt zawsze określa jednostkę wojskową, w cywilnym zastsowaniu jest to statek albo łódź.
Pisałem o łodzi podwodnej bo ta pływająca na kanarach jest cywilna.

:P

Wszyc - 12-01-2012, 00:05

Szpala u mnie prawie że pod domem stoi sobie okręt podwodny na trawniku :P ( i sobie jaj nie robię :P ) haha na pw więcej :P
Krystian99 - 11-01-2013, 10:29

szpala85, jeśli nadal aktualne to jest okazja :mrgreen:
Tylko trzeba troszkę za to zapłacić, ale na szczytny cel :wink:

http://aukcje.wosp.org.pl...p-orzel-i665939