Space Star Ogólne - [MSS 1.3] Nabijanie KLIMATYZACJI
orange399 - 28-12-2011, 01:50 Temat postu: [MSS 1.3] Nabijanie KLIMATYZACJI Chciałbym sie dowiedziec czy mozna samemu nabic sobie klimatyzacje,jesli tak to w ktorym miejscu sie nabija?
Poli77 - 28-12-2011, 09:38
Móc można ale wg mnie to operacja nieopłacalna. Jeśli nigdy tego nie robiłeś (a pytanie to sugeruje), nie masz choć podstawowego zestawu narzędzi i wyposażenia (waga, manometr, butla z chłodziwem, itd.), to daj sobie spokój. Jedź do punktu, zapłać 100 - 150 zł i masz święty spokój (oczywiście jeśli całość instalacji jest sprawna).
orange399 - 28-12-2011, 19:17
no może i tak zrobie bo takich narzędzi nie mam.A kiedys w sklepie widzialem takie spraye "zimne powietrze" do klimatyzacji. Chciabym sie jeszcze dowiedziec czy to jest dobrze tak jak u mnie: otóz gdy włącze klime to wentylator sie włącza na 5 sekund i sie wyłącza jakis odstęp 10 sekund i znow na 5 sekund . Czyli chodzi o to ze klime trzeba nabic?
[ Dodano: 28-12-2011, 19:19 ]
dodam ze pewnie nie jest odgrzybiona bo auto mam 2 miesiace. Filtr pewnie wartaloby takze wymienic...
Kamil_Ziomek - 28-12-2011, 22:55
To znaczy tyle że w układzie wzrasta ciśnienie czyli teoretyczne coś jest w układzie. Najlepiej wybierz się do punktu obsługi klimatyzacji.
Odgrzybianie to kwestia utrzymania czystości powietrza w aucie, filtr zmienia się co roku jak ktoś dużo jeździ to częściej i robi się to samemu.
|
|
|