[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - [CY2A 1.5] Stuki z progu.
skostrze - 29-12-2011, 15:02 Temat postu: [CY2A 1.5] Stuki z progu. Witajcie, mam taki problem: podczas hamowania coś stuknęło dosyć głośno (wydaje mi się że spod prawego koła). Jadąc dalej zauważyłem że podczas skręcania lub hamowania tak jakby z podłogi albo z progu wydobywa się dźwięk turlającego się przedmiotu. Po kilku hamowaniach i zakrętach tak jakby ucichło. Pojechałem od razu do serwisu i na moje nieszczęście kiedy wsiadał serwisant nic nie było słychać . Wyśmiali mnie tam i kazali posprzątać auto (wyjąłem wszystkie nie standardowe przedmioty z auta). Teraz dźwięk turlającego się przedmiotu czasami wraca i wyraźnie słychać jakby z progu głownie podczas hamowania lub przyśpieszania. Jak Wam się wydaje co to może być? Jakiś kamień się tam dostał, czy mogło coś się oderwać, okręcić etc. Przejmować się tym i naciskać ASO do sprawdzenia? Byłem tam już 2 razy i nie wiem czemu ale jak ktoś siada z boku nic się nie dzieje.
RalfPi - 29-12-2011, 21:36
Siema:)
Też miałem coś podobnego w Miśku 1.8.
Mi samemu przeszło - wydaje mi się, że albo... jest to błoto:) Albo coś zatrzymuje się w oponie i trze o nadkole, albo coś w układzie hamulcowym (klocek nie odbija?? - może sprawdź czy felga się przypadkiem nie grzeje)
Pozdrawiam!
|
|
|