To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Skrzynia automatyczna-nie wchodzi żaden bieg

seq - 30-12-2011, 17:29
Temat postu: Skrzynia automatyczna-nie wchodzi żaden bieg
Witam

Jechałem, nagle zauwazylem ze samochod zgasl. Zjechalem na pobocze i nie moglem juz odpalic.

Odpalilem auto na kable przy pomocy innego auta, ale auto nie startuje. Ani do przodu ani do tylu. Brak jakiej kolwiek reakcji ze strony skrzyni biegów.

Jaka może być przyczyna???

mitsu_pl - 31-12-2011, 17:58

Zobacz czy "wybierak" nie jest uszkodzony (gdzieś na skrzyni, nie wiem gdzie bo automatu w galancie nigdy nie miałem) ale wybierak powinien być na lince, gdyby nawet elektronika padła, skrzynia powinna chodzić w trybie awaryjnym (na chłopski rozum, miałem z kilkoma automatami do czynienia) - jeden bieg do przodu i wsteczny.
i9i - 31-12-2011, 18:28

Nie wchodzi żaden bieg czy nie jedzie na żadnej pozycji dźwigni? Wrzuć D przytrzymaj 3krpm i słuchaj co w skrzyni
maciekdj - 12-07-2014, 15:37

mitsu_pl napisał/a:
Zobacz czy "wybierak" nie jest uszkodzony (gdzieś na skrzyni, nie wiem gdzie bo automatu w galancie nigdy nie miałem) ale wybierak powinien być na lince, gdyby nawet elektronika padła, skrzynia powinna chodzić w trybie awaryjnym (na chłopski rozum, miałem z kilkoma automatami do czynienia) - jeden bieg do przodu i wsteczny.

Mam ten sam problem jechałem nagle skrzynia przestała reagować ani w przód ani w tył.

Znajomy mówił, że może jakaś linka się zerwała czy to możliwe ?

Nigdy nie miałem problemu ze skrzynią. Może ktoś coś poradzi mam Galanta 3.0 2001r. będę wdzięczny za sugestie.

areksz121 - 17-07-2014, 01:59

Moze konwerter po prostu powiedzial papa? Watpie zeby tak od razu skrzynia sie rozleciala. Za to konwerter owszem. Inna nazwa moze byc sprzeglo hydrokinetyczne. Trzeba oczywiscie wymontowac skrzynie zeby sie do tego dostac, warto zapytac o regeneracje :wink: