Nasze Miśki - Galancior od bartezr
bartezr - 31-12-2011, 00:00 Temat postu: Galancior od bartezr Tak wiec i przyszla pora po dwoch latach na zaprezentowanie mojego nabytku...
Przygoda zaczela sie jesienia 2009 roku. po sprzedazy pierwszego auta jakim byl Hyundai S-coupe przyszla pora na poszukiwania nastepcy. Od zawsze podobaly mi sie Galanty i po podjeciu dlugiej decyzji postanowilem takowy samochod zakupic. a wiec do rzeczy:
Oto prezent pod choinke na swieta 2009 jaki sobie sprawilem wraz z moja ukochana dziewczyna (mam nadzieje ze bedzie moja zona )
Rocznik 1999. 2.0 benzyna, sprowadzony z Holandii
zaleta tego auta to wzgledy mechaniczne jak i wizualne, tzn. wszystko w jak najlepszym porzadku, ksiazka serwisowa. oryginalny przebieg i tak dalej.
jedyny minus to to ze jest to wersja GLX, czyli praktycznie goly.
zwykla klima, elektryka tylko z przodu, zero skory i innych udogodnien, brak halowenow itp.
Ale z drugiej strony jestem z niego zadowolony gdyz sam osobiscie wiele juz w nim wymienilem i dolozylem
A oto jak sie prezentowal w zimowych kapciach.
wiecej zdjec z aktualnego wygladu i modyfikacji przeze mnie wprowadzonych juz wkrótce....
k@rol - 31-12-2011, 10:36
bartezr napisał/a: | mechaniczne jak i wizualne, tzn. wszystko w jak najlepszym porzadku | i oby tak dalej, ładny kolorek, szerokości
bartezr napisał/a: | zdjec z aktualnego wygladu i modyfikacji przeze mnie wprowadzonych juz wkrótce | trzymam za słowo
Rafal_Szczecin - 31-12-2011, 11:44
opisywac, opisywac, i jeszcze raz opisywac .
oraz do zobaczenia na miescie
stary alfer - 31-12-2011, 13:44
Rafal_Szczecin napisał/a: | oraz do zobaczenia na miescie |
Nawet nie zauważyłem, że bartezr jest NASZ
Rejestracja ZŁO łatwa do wypatrzenia.
Bezawaryjnej jazdy życzę!
bartezr - 03-01-2012, 11:21
w dniu dzisiejszym Galant zostal oficjalnie oznaczony jako auto klubowe poprzez naklejki klubowe chrome glass
wybaczcie za jakos zdjecia ale robione telefonem w ciemnym garazu
sveno - 03-01-2012, 16:18
no kurcze jak mój bezawaryjności życzę
bartezr - 05-01-2012, 00:49
w dniu juz w sumie wczorajszym galancior otrzymal nowy filterek powietrza co by mu sie lepiej oddychalo
dla ciekawskich dodam ze pracuje nad "wlasnym" projektem soczewki + ringi ale final calej akcji dopiero pod koniec lutego... tak mi sie wydaje. Do tego szukam jakis ladnych niedrogich kapci 17" na lato z oponami. takze jakby ktos mial jakies ladne to czekam na propozycje
bartezr - 06-01-2012, 00:20
no to nadeszla pora na podsumowanie roku 2011....
w minionym roku galancior otrzymal troche nowych czesc, miedzy innymi
- olej wraz z filtrem
- tarcze hamulcowe przod wraz z klockami
- świeży lakier na zaciski przod
- tarcze na tyl + klocki oraz nowy lakier na zaciski
- wahacze gorne przednie
- wahacze "banany"
- w lato poszla w ruch polerka
- na gwiazdke dostal nowy swierzy olej, filtr oleju, przeglad przeszedl spiewajaco, choc niedlugo przyjdzie czas na laczniki stabilizatora tyl.
- nowe podswietlenie bagaznika, schowka pasazera oraz podswietlenie zegarow (wszystko na paskach led)
- no i oczywiscie oswietlenie tylnej kanapy
Plany na rok biezacy:
- ladne felgi na lato 17"
- soczewki ( juz w trakcie realizacji)
- porzadek z przednim zderzakiem (moze wrzucę od SE)
- przyciemnienie szyb
- podnoszenie gazowe maski
- tylne nadkola bo juz "rudy" wychodzi
- i zapewne masa innych mniej znaczacych rzeczy lub kolejne przypadkowe akcje
wookash83 - 06-01-2012, 02:27
i zaplanuj odwiedziny na SPOCIE przy wałach
bartezr - 01-03-2012, 21:22
w miniona niedziele Galancior doczekal sie kompieli niestety czysta karoseria odslonila skutki tej niby zimy.... a mianowicie w tylne progi wdarla sie rdza. po weekendzie idzie telefon do znajomego blacharza i malarza w sprawie umowienia sie na wizyte.
w dniu dzisiejszym w koncu sie wzialem i zamontowalem silowniki do maski i dziala bardzo dobrze... zdjecia zrobie jutro bo dzisiaj juz za ciemno
mkm - 06-03-2012, 15:03
bartezr napisał/a: | zdjecia zrobie jutro bo dzisiaj juz za ciemno |
Gdzie Ty mieszkasz, że tak długo ciemno?
bartezr - 06-03-2012, 16:33
no w koncu juz bylo po 21 a poza tym auto stoi na parkingu podziemnym. ide wlasnie wystawic auto i zdjecie zrobie
a oto zdjecia z zamontowanych silownikow maski
bartezr - 02-04-2012, 12:10
ostatnio zastanawialem sie nad zderzakiem od SE do swojego auta i zaryzykowalem. kupilem z allegro zamiennik.. wczoraj odbyl sie montaz i powiem szczerze ze nawet dobrze jest spasowany (moze nie idealnie ale myslalem ze bedzie gorzej) a oto efekt:
Dodam ze wczesniej mialem zwykly zderzak.. listwy pod zderzak nie zmienialem. fakt ze zderzak od SE bardziej odstaje ale wystarczyl szybki pomysl z tulejka w postaci 4 nakretek M8 i dluzsza sruba M6 z poszerzona podkladka i jest gitara... po swietach powinien juz byc kolor
Juiceman - 02-04-2012, 12:18
Ciekawie wygląda:-)
sveno - 02-04-2012, 12:30
sporta w tym kolorze jeszcze nie było mój miał być pierwszy ale trafił się Avance
Co z kratkami i halogenami?
|
|
|