[97-04]Galant EAxA/W - Łożysko oporowe skrzyni biegów
Anonymous - 03-12-2006, 13:15 Temat postu: Łożysko oporowe skrzyni biegów Przy wciśniętym sprzęgle jest wszystko ok. Szum zaczyna dochodzić z silnika kiedy samochód stoi na luzie lub jedzie na biegu. Nie wpływa to na jazdę, słychać tylko szum, którego nie ma jak wcisnę sprzęgło. Słyszałem, że to przez łożysko oporowe w skrzyni, czy ktoś może powierdzić diagnozę i/lub podać przyblizony koszt naprawy?
Pozdrawiam
Czytałem trochę tu: http://www.mitsubishi-gra...c627bbe64#93636 ale nic sie nie wyjaśniło.
Anonymous - 03-12-2006, 15:40
Moge potwierdzic, że to łożysko..Ostatnio robiłem sprzęgło no i jak już miałem wyjętą skrzynie postanowiłem troche ją wyczysc miedzy innymi ŁOŻYSKO OPOROWE które było troche zaolejene z powodu małego wycieku ze skrzyni-do tej pory chodziło cichutko.Wyczsciłem w benzynie az sie swieciło A po złożeniu..takie same objawy jak u ciebie.Przy wcisniętym sprzęgle ok na luzie i na biegu szumi.
Nadgorliwość gorsza od faszyzmu A koszt naprawy łożysko oporowe od 90 - 170 zł http://www.czescionline.p...aj_model_id=888
plus robocizna jeżeli sam sie nie zabierzesz czyli chyba mniej wiecej to samo co wymiana sprzęgła bo skrzynie trzeba wyjąć -150-200zł Chyba warto sie zastanowić czy ten szum NAPRAWDĘ ci tak przeszkadza..
pozdro
Krzyzak - 04-12-2006, 10:40
łożysko oporowe słychać właśnie w momencie wciśnięcia sprzęgła - jak słychać po puszczeniu, to prędzej jakieś łożysko w skrzyni
Anonymous - 04-12-2006, 11:41
Dajcie mi pliz jakiś kontakt do warszawskiego mechanika-speca od Galantów. Byłem dziś na przeglądzie i mam 2 rzeczy do zrobienia. Gnoje mnie nie przepuścili. Tablice mam ważne do jutra, więc muszę najpózniej jutro naprawić te sprawy.
wojmi1 - 04-12-2006, 13:33
tzn?? oporowe to lozysko docisku to co na lapie tak???
a lozysko w skrzyni Krzyzak, to??? lozysko walka sprzeglowego inaczej atakujacego???
prosze bardziej opisowo
Anonymous - 04-12-2006, 13:39
Zbrodniciel napisał/a: | Dajcie mi pliz jakiś kontakt do warszawskiego mechanika-speca od Galantów. Byłem dziś na przeglądzie i mam 2 rzeczy do zrobienia. Gnoje mnie nie przepuścili. Tablice mam ważne do jutra, więc muszę najpózniej jutro naprawić te sprawy. |
Nie przepuścili bo w autku masz coś nie OK - chyba dobrze, że przynajmniej oni dbają o Twoje bezpieczeństwo
Na stronie głównej masz namiary na mechaniora klubowego (sam ujeżdza Gala), zadzwoń i umów się na wizytę - lepszego fachowca ze świecą szukać.
Krzyzak - 04-12-2006, 13:44
oporowe to oczywiście to od docisku sprzęgła
w skrzynce? - a któż to wie które - w końcu każdy wałek ma 2 łożyska (główne - nie liczę igiełkowych itd.) a zęby biegów wałka sprzęgłowego i zdawczego (kiedyś też pośredniego) są zawsze zazębionę, więc trudno powiedzieć które, jak wszystkie się kręcą
zależnie od konstrukcji występowały tzw. fabryczne wady - jak w Colcie C52, gdzie padały właśnie łożyska wałka sprzęgłowego
Anonymous - 04-12-2006, 14:02
Na stronie głównej nie moge znaleźć, więc jestem chyba ślepy. W każdym razie skontaktowałem się z p. Tomkiem Michalakiem i chyba do niego podjade dzis wieczór. Ogólnie polecany człowiek z tego co widze na forum.
[ Dodano: 04-12-2006, 14:59 ]
slo_mo napisał/a: | chyba dobrze, że przynajmniej oni dbają o Twoje bezpieczeństwo |
Jak to było w Bułgarskim Pościkku: "Sraj na to! Mikrofilm najważniejszy"
Wolę, żeby mnie przepuścili a resztę sobie zrobię po fakcie. Chodzi mi konkretnie o to, że mam tablice ważne do jutra i będę bez auta.
kochajj - 04-12-2006, 17:36
na 100% któres z łożysk wałka głownego(najprawdopodobnie to blizej silnika)... koszt 2 łozysk na ten wałek około 150zł w ori (KOYO)...
Anonymous - 09-12-2006, 18:19
Jak sie z toba skataktowac mam problem z samochodem
Pilne
Anonymous - 21-12-2006, 19:32
mi mechanik z warszawy tłumaczl ze nie ma sensu wymieniac łozyska bo i tak za jakis czas sprzeglo siadzie. powiedzial ze jak bardzo ten halas nie przeszkadza to czekac az sie rozleci i całe sprzegło wymienic.
Anonymous - 23-12-2006, 01:07
Cześć jak możesz to daj mi namiar na tego fachowca od galantów p. Michalaka Mam parę pytań do niego. pozdro
JZ Zbrodniciel,
Anonymous - 23-12-2006, 10:20
telebyte napisał/a: | Cześć jak możesz to daj mi namiar na tego fachowca od galantów p. Michalaka Mam parę pytań do niego. pozdro
JZ Zbrodniciel, |
Prosze bardzo numer do JAPANAZE 0422154402
swees - 23-12-2006, 16:42
tylko, że panowie Michalak i Malik (Japaneze) to dwie różne osoby, prawda?
pozdr
ps. mi też szumi to łożysko w EA5, tak jak jest to opisane w pierwszym poscie.
Anonymous - 28-12-2006, 21:45
Witam wszystkich mam podobny problem z chuczeniem po wciśnięciu sprzegła wszystko ok ale po odpuszczeniu jest neprzyjemny dzwięk jakby miał suche łożysko które obciera .Problem jest w tym iż ostatnio pękła mi łapa sprzegłowa oddałem gala do warsztatu i przy okazji wymieniłem tarcze,docisk,płyn i łozysko no i znowu to samo mało tego jak chodzi na ssaniu to przy wrzucaniu biegów 2,3 musze sie niezle napocic żeby nie usłyszeć operacji dentystycznej na mojej skrzyni .I co mam jechać do mechanika i go zje...ać???
|
|
|