To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 3.0 V6] bt outlander

ilko - 08-01-2012, 12:12
Temat postu: [II 3.0 V6] bt outlander
Witam wszystkich. stalem sie posiadaczem outka 3,0 USA mam pytanie odnosnie zestawu glosnomówiacego ,auto jest przystosowane do zestawu-guziki na kierownicy(działaja-podswietlenie) ale sprawdzalem czy jast zamontowany moduł bt pod radiem-nie ma go,wtyczka jest przyklejona do instalacji na tasme.chcialem sie dowiedzies czy po zamontowaniu modułu zestaw głosnomówiacy bedzie działał?????
mitsu00 - 08-01-2012, 13:33
Temat postu: Re: bt outlander
ilko napisał/a:
Witam wszystkich. stalem sie posiadaczem outka 3,0 USA mam pytanie odnosnie zestawu glosnomówiacego ,auto jest przystosowane do zestawu-guziki na kierownicy(działaja-podswietlenie) ale sprawdzalem czy jast zamontowany moduł bt pod radiem-nie ma go,wtyczka jest przyklejona do instalacji na tasme.chcialem sie dowiedzies czy po zamontowaniu modułu zestaw głosnomówiacy bedzie działał?????
Powinien dzialac po:

1. Wlaczeniu BT poprzez MUT
2. Pociagnieciu kabli od mikrofonu i zainstalowanie tego ostatniego w obudowie lampki przy lusterku (wiem ze mikrofonu nie ma bo sprawdzalem w 1 amerykancu bez fabrycznego BT).

Pytanie tylko czy w takim aucie jest zainstalowany glosnik do zestawu? Tego niestety na 100% nie wiem. IMO prostszym rozwiazaniem byloby zainstalowanie zestawu Parrot gdzie komunikacja pomiedzy wyswietlaczem a modulem sterujacym odbywa sie bezprzewodowo. Potrzebna jest tylko dodatkowa wiazka pod radio z/lub bez systemu RF. Zainstalowalem takowy w bylym OII i dzialalo wysmienicie. Sterowanie odbywalo sie za pomoca bezprzewodowego pilota.

Trik - 08-01-2012, 18:33

ilko napisał/a:
sprawdzalem czy jast zamontowany moduł bt pod radiem-nie ma go,

O ile pamiętam orginalny modół powinnien być za dolnym schowkiem pasażera (białe pozderko na lewo od filtra kabinowego) a nie za radiem. Mikrofon siedzi w lampce nad lusterkiem wstecznym.

mitsu00 - 08-01-2012, 18:47

Trik napisał/a:
O ile pamiętam orginalny modół powinnien być za dolnym schowkiem pasażera (białe pozderko na lewo od filtra kabinowego) a nie za radiem. Mikrofon siedzi w lampce nad lusterkiem wstecznym.
Modul BT jest pod radiem za panelem klimy. Pudelko wielkosci paczki papierosow.
Trik - 08-01-2012, 22:58

mitsu00 napisał/a:
Modul BT jest pod radiem za panelem klimy
Na pewno? Bo wydawało mi się ze widziałem gdzieś schemat O2 z BT za schowkiem.
mitsu00 - 08-01-2012, 23:22

Trik napisał/a:
Na pewno? Bo wydawało mi się ze widziałem gdzieś schemat O2 z BT za schowkiem.
Na pewno. Osobiscie demontowalem zeby zrobic miejsce dla modulu Parrota. To co widziales na schemacie to chyba centralka czujnikow cofania. Gdzies tam jest zamontowana.
Trik - 08-01-2012, 23:34

A. Ok.