To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Mitsu vs. Merc (i inni)

jaceksu79 - 08-01-2012, 13:05

mjsystem napisał/a:
Bo Mercedes jest bardziej awaryjny niż Mistubishi.

Bzdura, podam na przykładzie skąd to się bierze ( statystyki awaryjności serwisowej):
wykrzywione tarcze hamulcowe w mercedesie jest to wada fabryczna i są wymieniane na gwarancji, w mitsubishi element eksploatacyjny i wina użytkownika..
Widzisz różnicę?

mjsystem - 08-01-2012, 17:03

jaceksu79 napisał/a:
Bzdura, podam na przykładzie skąd to się bierze ( statystyki awaryjności serwisowej):
wykrzywione tarcze hamulcowe w mercedesie jest to wada fabryczna i są wymieniane na gwarancji, w mitsubishi element eksploatacyjny i wina użytkownika..
Widzisz różnicę?

Oj no w Polsce tak... na zachodzie chyba już nie :P
Mam kilku znajomych z nowymi S klasami, uwierz, że naprawy czujników np położenia wału to standard :P

krzychu - 08-01-2012, 17:12

jaceksu79 napisał/a:

Widzisz różnicę?

Nie popadaj w skrajności, jakby Mitsubishi kosztowało tyle ile mesiek to też by wymieniali na gwarancji....

jaceksu79 - 08-01-2012, 17:46

krzychu napisał/a:
jaceksu79 napisał/a:

Widzisz różnicę?

Nie popadaj w skrajności, jakby Mitsubishi kosztowało tyle ile mesiek to też by wymieniali na gwarancji....

Pajero mało kosztuje?
Poza tym mówię napisałem jak to wygląda z tą bezawaryjnością...gdzie jest granica zużycia eksploatacyjnego, a wady materiałowej i słabej jakości...

mjsystem - 08-01-2012, 17:53

jaceksu79 napisał/a:
Pajero mało kosztuje?

Troszkę mniej niż ML...
Jak juz pisałem to polityka polskiego importera. Na zachodzie jest inaczej :(

jaceksu79 - 08-01-2012, 17:55

mjsystem napisał/a:
Jak juz pisałem to polityka polskiego importera

importer i dealerzy w tym wszystkim jest najmniej winny :wink:

mkm - 08-01-2012, 17:56

Podzieliłem temat.
Tam jakby nie patrzeć jest dział techniczny.

jaceksu79 - 08-01-2012, 17:59

Ok. :D najciekawsze dyskusje wychodzą przypadkowo :D
mjsystem - 08-01-2012, 18:00

jaceksu79 napisał/a:
importer i dealerzy w tym wszystkim jest najmniej winny

Jest najmniej winny w sprawie jakości, ale polityka naprawy i utrzymania poziomu i renomy w Polsce i na zachodzie(a kto wie, czy i nie na wschodzie)inna :P

jaca71 - 08-01-2012, 18:02

Czyli jak w starej opowieści o RR? Nikt nie widział RR na lawecie bo po nie przysyłają kontenery coby renomy firmy na szwank nie narażać ;)
jaceksu79 - 08-01-2012, 18:17

jaca71 napisał/a:
Czyli jak w starej opowieści o RR? Nikt nie widział RR na lawecie bo po nie przysyłają kontenery coby renomy firmy na szwank nie narażać ;)

nie dokładnie ale coś w ten deseń :biggrin:

mjsystem - 08-01-2012, 19:17

MKM dobra robota, nie będzie ota.... :twisted:

[ Dodano: 08-01-2012, 19:21 ]
Nie chcę bronić fabryki Mitsubishi, bo macie rację, ale wszystkie marki teraz są niedopracowane i awaryjne, tak przynajmniej wynika z rankingów. Miśki często są pomijane w takowych ze względu na markę niszową, mało popularną. Zresztą dlatego ją kochamy i pieścimy. Dlatego to forum jest takie wyjatkowe :wink:

RalfPi - 08-01-2012, 22:16

true, true ... :)
jaceksu79 - 08-01-2012, 22:33

mjsystem napisał/a:
Dlatego to forum jest takie wyjatkowe

oj bardzo wyjątkowe... na tyle, że nieomal znienawidziłem tę markę, a i tak tu jestem :mrgreen:

Janek_W - 08-01-2012, 23:26

jaceksu79 napisał/a:

Nie wiem jak w Mercedesie ale mam znajomego któremu w dwumiesięcznym Audi Q7 skrzywiła się jedna tarcza i Audi też uznało to za winę użytkownika i musiał to wymieniać na własny koszt :wink: