Pajero II - gdzie znajduje sie sterownik swiec zarowych w pajero 2.8
Maciejt1234 - 11-01-2012, 11:22 Temat postu: gdzie znajduje sie sterownik swiec zarowych w pajero 2.8 Witam
koledzy od jakiegos czasu nie zalaczaja mi sie swiece zarowe wiec zrobilem obejscie i zalaczam je recznie,
chcialbym jednak naprawic usterke, nie chce rozbierac calego auta. Moze ktos z was wie gdzie znajduje sie sterownik swiec zarowych w pajero krotkim 2.8 1994r
bede wdzieczny za pomoc.
jawaldek - 11-01-2012, 12:51
Maciejt1234 napisał/a: | od jakiegos czasu nie zalaczaja mi sie swiece zarowe wiec zrobilem obejscie i zalaczam je recznie, | faktycznie może poszedł przekaźnik który jest obok akumulatora z którego np mogła zsunąć się wsuwka z kablem lub mogło poluzować się połączenie z listwą doprowadzającą prąd do świec. Przekaźnik jest podobno zastępowany przekaźnikiem od wyciągarki ???
http://czesci.4cars.pl/sa..._zarowych,0.php
Heilsberg - 12-01-2012, 10:53
W 2,5 a w 2,8 pewnie tak samo sterownik jest pod plastikiem obok prawej nogi pasażera, 15 cm nad podłogą kabiny na bocznej ścianie Plastik mocowany jednym kołkiem na środku.
Maciejt1234 - 12-01-2012, 17:51
Dzieki za pomoc
przekaznik dziala dobrze, byl przepalony ale go wymienilem, nie pomogo wiec zrobilem obejscie. Mam podejrzenie ze doszlo do jakiegos spiecia od ktorego przepalil sie przekaznik oraz sterownik.
Odziwo bezpiecznik swiec jest ok. Podmienie sterownik na uzywany i zobaczymy.
pozdrawiam
|
|
|