[XX-92]Galant E3xA i starsze - Drobiazgi, wykończenia etc. .. .
WeinMaster - 03-12-2006, 21:12 Temat postu: Drobiazgi, wykończenia etc. .. . Witam mam trzy pytania do szanownie zgromadzonych forumowiczów
Pierwsze, na załączonym obrazku widać prawe światło przeciwmgielne do mego autka. Kolorem czerwonym zaznaczony jest kwawałeczek odblaskowy lampy który zasłania mocowanie głównej lampy Orientujecie się ile takie cudo moze kosztować i gdzie mozna dostac ? Bo napewno nie mam zamiaru kupować kompletu
Drugie, ładne podrapany nie ? Niestety takiego juz kupiłem, zastanawiam sie co z Tym zrobic Wyszlifować, zakleić czymś i pomalować szprajem ? hmm...
I druga sprawa to te tylne okienko, ostatnio zaówazylem ze przecieka przy myciu Miśka Po bliższym przyglądnięciu się uszczelce widać ślady "lepienia" ;/. Tak wiec i ja bym chciał to zalepić ale już na lata a nie na chwile :}. Pyt 1: jak to zdjąć by nic nie uszkodzic ? pyt 2 czym zalepić ? czy uszczelke kupować ?
Pozdrawiam
Anonymous - 04-12-2006, 12:11
1. Ten kawałek plastiku będziesz miał ciężko dostać (sam szukam do MSR podobnych zaślepek do halogenów i ni kuta nie mogę dostać).
2. Te obtarcia zlikwidujesz tylko lakierując cały element - jak zrobisz to chałupniczo sprayem to będzie gorzej wyglądać niż teraz.
3. Z szyba natomiast podjedź do zakładu zajmującego się wymianą szyb - zrobią dobrze i na lata, nie będzie to kosztowna operacja. W Warszawie mógłbym polecić jakiś zakład, ale w Twoich stronach poszukaj namiarów na forum regionalnym.
WeinMaster - 04-12-2006, 18:09
Dzieki
odp:1 na szrotach poszukam, ale znajac życie nie będą chcieli sprzedać osobno :/
odp:2 takiego go kupilem i powoli czas mysleć o naprawieniu tych obtarć. Myslalem zeby to zetrzeć z tych poszarpanych opiłków, wypełnić ubytki i pojechać do takiego gostka co sprawdza kolor lakieru i dobiera szpraj :]. Wiem wiem to prowizorka, ale narazie nie zanosi sie na malowanie całości, tzn. chciałbym zrobić to dobrze ale zrobić to dobrze to kwota paru tysięcy... (cały samochodzik na czarno )
odp:3 tak zrobie :] dzieks
|
|
|