To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - Drobiazgi, wykończenia etc. .. .

WeinMaster - 03-12-2006, 21:12
Temat postu: Drobiazgi, wykończenia etc. .. .
Witam mam trzy pytania do szanownie zgromadzonych forumowiczów :)

Pierwsze, na załączonym obrazku widać prawe światło przeciwmgielne do mego autka. Kolorem czerwonym zaznaczony jest kwawałeczek odblaskowy lampy który zasłania mocowanie głównej lampy :) Orientujecie się ile takie cudo moze kosztować i gdzie mozna dostac ? Bo napewno nie mam zamiaru kupować kompletu :)

Drugie, ładne podrapany nie ? :roll: Niestety takiego juz kupiłem, zastanawiam sie co z Tym zrobic :? Wyszlifować, zakleić czymś i pomalować szprajem ? hmm...

I druga sprawa to te tylne okienko, ostatnio zaówazylem ze przecieka przy myciu Miśka :? Po bliższym przyglądnięciu się uszczelce widać ślady "lepienia" ;/. Tak wiec i ja bym chciał to zalepić ale już na lata a nie na chwile :}. Pyt 1: jak to zdjąć by nic nie uszkodzic ? pyt 2 czym zalepić ? czy uszczelke kupować ?

Pozdrawiam :)

Anonymous - 04-12-2006, 12:11

1. Ten kawałek plastiku będziesz miał ciężko dostać (sam szukam do MSR podobnych zaślepek do halogenów i ni kuta nie mogę dostać).
2. Te obtarcia zlikwidujesz tylko lakierując cały element - jak zrobisz to chałupniczo sprayem to będzie gorzej wyglądać niż teraz.
3. Z szyba natomiast podjedź do zakładu zajmującego się wymianą szyb - zrobią dobrze i na lata, nie będzie to kosztowna operacja. W Warszawie mógłbym polecić jakiś zakład, ale w Twoich stronach poszukaj namiarów na forum regionalnym.

WeinMaster - 04-12-2006, 18:09

Dzieki

odp:1 na szrotach poszukam, ale znajac życie nie będą chcieli sprzedać osobno :/

odp:2 takiego go kupilem i powoli czas mysleć o naprawieniu tych obtarć. Myslalem zeby to zetrzeć z tych poszarpanych opiłków, wypełnić ubytki i pojechać do takiego gostka co sprawdza kolor lakieru i dobiera szpraj :]. Wiem wiem to prowizorka, ale narazie nie zanosi sie na malowanie całości, tzn. chciałbym zrobić to dobrze ale zrobić to dobrze to kwota paru tysięcy... (cały samochodzik na czarno :) )

odp:3 tak zrobie :] dzieks 8)